Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin dokuzuncusu 21 Haziran ile 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Festival kapsamında sahnelenecek üç operada ünlü isimler Türkiye’de ilk defa sahneye çıkacak.

 

21 Haziran 2018 tarihinde Zorlu PSM‘deki açılış konserinde dünyaca ünlü primadonna Kristine Opolais sahneye çıkacak. Türkiye’deki bu ilk konserinde sanatçıya Antonio Pirolli yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu eşlik ediyor.

Festivalin gelenekselleşen temsili Mozart’ın dünyaca ünlü başyapıtı ‘Saraydan Kız Kaçırma’ İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 28 ve 29 Haziran akşamları İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin büyülü atmosferinde sahnelenecek. Yekta Kara’nın sahneye koyduğu bu görkemli yapımda orkestrayı Zdravko Lazarov yönetiyor.

İtalya’da sahnelendiğinde “son yılların en ilgi çekici prodüksiyonu” olarak nitelendirilen ‘La Traviata’yı İstanbullu operaseverler 3 ve 4 Temmuz günleri Zorlu PSM’de izleyebilecekler. Henning Brockhaus’un yönetiminde, özellikle ayna ve projeksiyon kullanılarak uygulanan dekoru ve kostümleriyle ilgi çeken Giuseppe Verdi’nin bu ölümsüz eserinde Violetta rolünü Avrupa’nın en önemli sahnelerinde başrol söyleyen gururumuz Türk soprano Burcu Uyar üstleniyor.

Gerek romanı gerekse filmiyle yıllardır sanat dünyasının gündeminden düşmeyen ‘Zorba’ bu kez bir bale olarak festivale konuk oluyor. Nikos  Kazancakis’in başyapıtı Zorba, Mikis Theodorakis’in müziği, Lorca Massine’nin metni ve koreografisi ile 7 Temmuz’da Zorlu PSM sahnesinde. Dünyanın en popüler eserlerinden olan ve 35’ten fazla ülkede sergilenen Zorba iki sezon kapalı gişe oynadığı Ankara’dan sonra İstanbul seyircisiyle buluşuyor.

9.Uluslararası İstanbul Opera Festivali‘nin biletleri Biletiva – Zorlu PSM – Süreyya Operası gişelerinde satışa sunuldu.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.