Yenilikçi bir yaklaşım benimseyen Lüleburgaz Belediyesi, “Stratejik Planla İşleyen Kurum” olarak, çeşitli alanlardaki projelerini ardı arkası kesilmeden üretmeye devam ediyor. Toplumun farklı ihtiyaçlarına hitap eden birçok akademi projesini hayata geçiren Lüleburgaz Belediyesi, kentin sosyal ve kültürel değerini artırıyor.

Trakya Bölgesi’ndeki halkın yaşam kalitesini yükseltme hedefiyle yola çıkan Lüleburgaz Belediyesi, birçok akademi projesine imza atıyor. Stratejik planları kapsamında çeşitli alanlarda faaliyetler gösteren belediyenin; Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA), Lüleburgaz Motosiklet ve Bisiklet Akademisi (LYMBA) ve Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi (LYKA) projeleri halkın sosyo-kültürel beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.

Lüleburgaz halkı, akademilerde buluşuyor

Çok amaçlı kullanılan Lüleburgaz Yıldızları akademileri, çevrede yaşayan insanlara zengin olanaklar sunuyor. 2012 yılında tamamlanan Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA), toplamda 80 dönümlük bir alana yayılıyor. 6 bin metrekarelik kapalı bir alana sahip akademi, açık ve kapalı spor sahalarıyla beraber servis alanları ve eğitim odaları gibi etkinlik düzenlemeye elverişli alanları da kapsıyor. Engelli bireylerin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak tasarlanan tesis, FIFA standartlarında futbol sahalarıyla her yaştan kişinin bedensel aktivitelerine yönelik imkanlar sunuyor.

Lüleburgaz halkını bisiklet ve motosiklet kullanımına teşvik ederek şehrin trafik sorununu çözmeyi planlayan Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi’ni (LYMBA) kurdu. Nüfus artışı yaşayan kentlerin en önemli sorunlarından olan trafik ve ulaşım sıkıntısına bisiklet ve motosiklet kullanımıyla çözüm üreten akademi, 10 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Tesiste, bisiklet ve motosikletle seyahat edenler için konaklama alanı, bakım ve onarım merkezi, gözetleme kulesi, parkur yolları ve eğitim salonları bulunuyor.

2016 yılını Kadın Yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, kadınları toplumsal anlamda güçlendirerek cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak adına Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’ni (LYKA) açtı. Kadınlara birçok alanda eğitim ve üretim olanağı sağlayan akademide, kadın sığınma evi, annelerin yükünü hafifleten çocuk bakım merkezi, el işi atölyeleri, toplantı ve eğitim salonları mevcut. Aynı zamanda 2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı kapsamında çeşitli organizasyonlara ev sahipliği akademide girişimci adaylarını destekleyen kuluçka merkezleri ve laboratuvarlar yer alıyor.

Belediyenin projeleri 

Faaliyetlerini sürdüren Lüleburgaz Belediyesi’nin gelecek dönem planları arasında toplumu sanat, yüzme ve mutfak lezzetleri konularında da desteklemek bulunuyor. Kentin kültür ve sanat ruhunun vücut bulduğu Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi (LYSA), sanatla ilgili etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Lüleburgaz Yıldızları Lezzet Akademisi (LYLA) yemek kursları planlarıyla öne çıkarken, Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde (LYSA) film atölyeleri düzenlenmeye başladı bile. Henüz plan aşamasında olan Lüleburgaz Yıldızları Yüzme Akademisi (LYYA) projesinde ise olimpik havuz, su topu havuzu gibi çeşitli açık ve kapalı havuzların yanı sıra fizik tedavi merkezi, kapalı spor salonu ve su eğlenceleri parkları yer alacak.

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.