Altın Bamya Sinema ödülleri Artık Verilmeyecek

0

Altın Bamya Akademisi üyelerine yapmış olduğu basın açıklamasında  hem bu yıl hemde gelecek yıl Altın Bamya Ödülleri vermeyeceklerini açıkladı. Gerekçe olarak da sinema sektöründeki cinsiyetçi yaklaşımlar ve beyaz perdenin Recep İvedik tarzı filmlere teslim edilmesi. Bu cinsiyetçi filmlere ve kalitesizliğe tepki olarak bu kararı aldıklarını duyurdular.

Yapılan basın açıklamaları ise Şöyle

Altın Bamya Akademisi’nin 2023 kıymetli üyesi, Altın Bamya Ödüllerini, görülen lüzum üzerine, bu yıl, gelecek yıllar da vermemek dilek ve temennileriyle iptal etmiştir.

Sayısı 100’ü aşan birbirinden cinsiyetçi filmler sebebiyle seçim yapmakta zorlanan zahmetkeş Akademi Üyeleri #AltınBamyaHepinizin etiketiyle sosyal medya eylemlerinde bulunma kararı almıştır. İlk eylemlerinde “Ataerkil toplumun kışkırttığı erkeklik hormonlarıyla birer ego balonu olduklarını kanıtlayan, erkek sinemacı ve sinema yazarlarının insanlıktan nasibini almamış, kedilikten tırmık yemiş film ve yazılarına hayır! #AltınBamyaHepinizin” mesajını paylaşma kararı almıştır.

Gelecek günlerde, Türkiye’deki, birkaç büyük şehir dışında yaşayan milyonlarca sinemaseveri zorunlu olarak Recep İvedik’leştiren, Polat Alemdar’laştıran necip film dağıtımcıları ve sinema işletmecilerine yönelik #AltınBamyaSize etiketiyle eylem yapma hususunun da ehemmiyetle üzerinde durulmuş, Akademi üyelerinden gelen sosyal medya eylemi önerilerinin ardı arkası gelmemiştir.

Bu ahval ve şerait altında 2017 yılı Ulusal Altın Bamya Ödüllerini vermeyeceğimizi saygıdeğer medya mensupları ve kamuoyuna duyurur, başta Kaan Müjdeci olmak üzere, sinema sektörünün meşhur organizatörleri ve her şeye kani jürisini gereğini yapmak için göreve davet ederiz.

Son olarak, kamuoyunun dikkatini çekmek isteriz ki: Sinemadaki cinsiyetçilikle mücadele hiçbir akademiye havale edilmeyecek kadar mühim bir meseledir. Her şeyi akademiden beklemeyiniz, misal #Yeter etiketiyle ivedi olarak eyleme geçiniz. #AltınBamyaSizde

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Altın Bamya Akademisi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.