23 NİSAN KUTLAMALARI

0

 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da bir çok yerde kutlanıyor. Atatürk’ün geleceğin mimarları olarak çocuklarımıza emanet ettiği bayram çeşitli kurumlarca çocuklarımızın katılımıyla kutlanacak.

 

MALTEPE ŞENLİKLERİ

Maltepe Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı  22 Nisan Pazar günü  saat 10:00 ile 18:00 arasında Yalı Mahallesi Açık Basket Sahası’nda büyük bir şölenle kutluyor. Şölende,  oyun parkları, atölye çalışmaları, animasyon, jonglör, halk oyunları, dans şovları, sihirbaz ve cambaz gösterileri yapılacak. Maltepe Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu da şenliğe, şarkıları ile katılıyor.

TEL:  (0216) 458 99 99 (1250/1106)

NESİN VAKFI ŞENLİĞİ

2001 yılında çocuklarla “Bayram gibi bir bayram” kutlamak amacıyla yola çıkan Nesin Vakfı, geleneksel hale gelen 23 Nisan Şenliğinin 18’incisini düzenliyor. Her yıl daha fazla kişinin ilgisini çeken etkinliklere bu yıl yaklaşık 10 bin kişinin katılması bekleniyor.

23 Nisan Çocuk Şenliğini çocukların eğlendikleri bir bayram hayaliyle hayata geçirdiklerini belirten Nesin Vakfı Genel Müdürü Süleyman Cihangiroğlu, “Nesin Vakfı çocukları için başlattığımız bu etkinlikler her yıl yeni katılımlarla büyüdü; artık bir şenlik havasına büründü. Şenliğimizin ünü gibi kalabalık katılımı da sınırlarımızı aştı çoktan. Bu vesileyle destekleriyle etkinliğimize katkıda bulunan tüm bağışçılarımıza da teşekkür ediyorum.  Geçtiğimiz yıl 6 binden fazla katılımcıyla dolu dolu bir gün geçirdik. Bu yıl da yine çocukları keyifli bir gün bekliyor”  dedi.

Şenliğe okullar kendi etkinlikleriyle katılıyor. Etkinliğe katılan çocukları resim atölyesinden duvar boyamaya, seramik atölyesinden uçurtmaya ve ritimden masal çadırına pek çok etkinlikle renklenecek dopdolu bir gün bekliyor.

Nesin Vakfı

P.K: 5 Çatalca 34540

T: +90 212 7836358

F: +90 212 7836050

nesinvakfi@nesinvakfi.org

www.nesinvakfi.org

ŞEHİR TİYATROLARI GELENEKSEL 34. ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 34. Çocuk Şenliği, 23 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 13.00’te açılış etkinlikleriyle başlıyor.

Şehir Tiyatroları, çocuklarımızla yeni hayaller kurmak, onlarla tiyatronun dünyasına kapı aralamak amacıyla hazırladığı şenlik,  23 ile 27 Nisan 2018 tarihleri arasında tüm Şehir Tiyatroları sahnelerinde gerçekleştirilecek. Çocuk Şenliği’nde tiyatronun yanı sıra konser, söyleşi, atölye çalışması gibi farklı alanlarda etkinliklerin yer aldığı dopdolu bir program çocuklarla buluşacak. Konuk tiyatro ekiplerinin 21 oyunu ve Şehir Tiyatroları’nın 7 oyunu sahnelenecek.

Çocuk Şenliği süresince öykü atölyesi, piyano eşliğinde çocuk şarkıları korosu konseri, masal şarkıları konserinin yanı sıra işitme engelli çocuklara ve ailelerine yönelik “işitme sorunları” söyleşisi, “çocuklarda şişmanlığın önlenmesi” söyleşisi, “sosyal medyanın doğru kullanılması” söyleşisi düzenlenecek. Ayrıca tiyatronun atölyelerinin; dekorlar, aksesuarlar ve ofis odalarının görülebileceği bir gezi programı yapılacak.

23 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 13.00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde şehit ve gazi çocuklarının katılacağı açılış etkinliklerine sanatçılar da katılıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale İlköğretim Okulu öğrencileri klasik müziğin en seçkin örneklerini sahneleyecekler. ‘Beden Perküsyon’ gösterisinde öğrenciler, bu sefer bedenlerini enstrümanları olarak kullanırken, aynı zamanda bir koreografi eşliğinde farklı bir orkestra oluşturacak. Çağdaş Dans Yarı Zamanlı Eğitim Programı ‘Bahar’ adlı dans gösterisini sunacak. Etkinlik, B. Çağatay Çakıroğlu ve Ö. Barış Bakova’nın yazıp B. Çağatay Çakıroğlu’nun yönettiği, Elyesa Çağlar Evkaya ve Seda Çavdar’ın rol aldığı ‘Elma Kurdu Kırtık’ adlı çocuk oyunuyla sona erecek.

Etkinlikler, 23-27 Nisan 2018 tarihleri arasında tüm Şehir Tiyatroları sahnelerinde gerçekleştirilecek.

Tel: 0212 455 39 34 – 35

sehrintiyatrosu

www.sehirtiyatrolari.ibb.istanbul

basin.yayin@ibb.gov.tr

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.