ODİN TİYATROSU OYUNCULARINDAN CAROLİNA PİZARRO NİSAN AYINDA TÜRKİYE’DE

 

Eugenio Barba’nın kurucularından olduğu ODİN TİYATROSU oyuncularından Carolina Pizarro, iki gün sürecek “Eylem – Beden – Enerji” atölyesi ve “TIERRA DE FUEGO (Land of Fire)” isimli tiyatro gösterisi ile Nisan ayında Türkiye’ye geliyor.

OYUN HAKKINDA

Bir kadının hayalindeki topraklara yolculuk… Anıların kök saldığı, ateşin yanmaya devam ettiği topraklara… Üç kuşak Şilili kadının gözünden, Şili’nin geçmişine ve bugününe referanslar… Yolculuk etmeyi tercih eden ya da yolculuğa mecbur kalan bambaşka kadınların anlattıkları hikayeler… Ne var ki hepsi için yolculuk dönüşüm demektir. Geçmiş ve bugün arasında fark yoktur. Dünyadaki her yolculuk derin bir yaşama hissine gebedir.

Salvador Allende döneminde bir anneanne ve kızı, ev yapacakları arsanın üzerinde Şili bayrağı tutmaktadırlar. Augusto Pinochet’in askeri darbesi sonucu ortaya çıkan baskı döneminde ise kız arsadaki bahçede derin bir çukur kazar, üniformasını, kağıtlarını ve Komünist Parti ile ilişkilenebilecek her şeyi buraya gömer. Gömdüğü tüm anılarının üzerinde bir ağaç yeşertir.

Oynayan: Carolina Pizarro
Yöneten: Julia Varley
Teknik: Luis Alonso, Gabriela Arancibia

Metinler: Carolina Pizarro, Julia Varley
Şiirler: Alejandra Pizarnik, Gabriela Mistral, Pia Tafdrup,

Edson Pizarro
Şarkılar: Violeta Parra, Juan de Dios Ortiz Cruz, Pedro Aznar,

Lhasa de Sela, Luis Advis,

Athualpa Yupanqui, Gustavo Santaolalla, Lucha Reyes,

Beatriz Pichimalén, Aflayay, Lilans

Süre: 50’
Triskel Artes Escénicas (Şili) ve Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret (Danimarka) ortak yapımıdır.

*İspanyolca dilindeki performans Türkçe üst yazı ile sahnelenecektir.

 

ATÖLYE: Eylem – Beden – Enerji

 

7-8 NİSAN
Saat: 12.00 – 16.00
YER: DasDas
Başvuru için linkteki formu doldurabilirsiniz: https://goo.gl/forms/i7p5GGgrLMOXM3eq2
Atölye ücreti 300 TL’dir.
Detaylı bilgi için: info@cultheater.com, 05353711254

 

ATÖLYE HAKKINDA

Carolina Pizarro, bu atölyeyi hocası Lakshman Gurukal ile çalışmakta olduğu Kalaripayattu adlı dövüş sanatı araçları üzerine kurgulamaktadır. Çalışma farklı tekme biçimleri ve hayvan postürleri üzerinden ilerleyecektir. Bu çalışma ile katılımcılar eylemin içindeki farklı enerji seviyelerini keşfedecekler ve performansları sırasında farklı enerjileri nasıl kullanabilecekleri üzerine pratik yapma fırsatı bulacaklardır.

 

*Yorgunluk, direnç, enerji, ağırlık kontrolü, odaklanma, nefes, denge, akışkanlık, kompozisyon ve bedenin merkezini algılamak.
*Kalaripayattu’dan fiziksel skorlar aracılığı ile: tekrar, organiklik, ritim çalışması.
*Beden, mekan ve zamanın teatralliği üzerine çalışma.
*Oyunculuğun üç gereksiniminin geliştirilmesi: sabır ve tahammül, eforun sürdürülmesi, anın içinde olmak.

Katılımcıların herhangi bir deneyime sahip olmalarına gerek yoktur, fiziksel bir rahatsızlıkları olmaması gerekmektedir. Çalışmaya rahat kıyafetler, defter ve kalem ile gelinmesi beklenmektedir. Kontenjan sınırlıdır. Etkinlik dili İngilizcedir.

Carolina Pizarro

 

1981 yılında Şili’de doğan Carolina Pizarro oyunculuk, yönetmenlik ve eğitmenlik yapmaktadır. Fiziksel çalışmalar ve vokal teknikleri üzerine araştırmalarını 2006 yılından beri Odin Tiyatrosu’nun deneyimli oyuncularından Julia Varley ile beraber yürütmektedir. Hindistan’da Kalari Sangam Tapınağı’nda dünyanın en eski dövüş sanatı Kalaripayattu üzerine çalışmıştır. 2011 yılından beri Lakshman Gurukkal and Radhika Gurukkal ile çalışmaya devam etmektedir. Şili’de üniversite öğrencilerinden oluşan bir tiyatro grubunda yönetmenlik yapmış, hikaye anlatıcılığı teknikleri üzerine çalışmış ve “Transfer” adlı uluslararası projeyi hayata geçirerek dünyanın pek çok yerinden önemli tiyatro gruplarını ve sanatçılarını Şili’ye davet etmiştir. 2013 yılında Şili’deki Coquimbo Tiyatro Festivalinde en iyi kadın oyuncu ve en iyi performans ödüllerini almıştır. Magdelena Projesi’nin aktif bir üyesidir. “Your Story is My Story” ve “Play Time” adlı sosyal sorumluluk projeleri kapsamında mülteci merkezlerindeki çocuklar ile çalışmıştır. Ekim 2015 yılında Odin Tiyatrosu’na katılan Carolina Pizarro, topluluğun The Tree, The Chronic Life, The Great Cities under the Moon, Ode to Progress, Inside the Skeleton of the Whale oyunlarında yer almaktadır. Ayrıca Julia Varley tarafından yönetilen Land of Fire, From Amagaki to Shibugaki: A Training’s Geography ve Roberta Carreri tarafından yönetilen The Empty Nest, performanslarını sahnelemeye devam etmektedir.

 

*Etkinlik DasDas ve Danimarka Büyükelçiliği katkılarıyla, Kültür ve Tiyatro Araştırmaları Derneği (Cultheater) tarafından gerçekleştirilmektedir. www.cultheater.com

OYUN: TIERRA DE FUEGO (Land of Fire)
10 NİSAN
SAAT: 20.30
YER: DasDas
Bilet almak için: http://dasdas.com.tr/

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.