İDSO Konseri Lütfi Kırdar’da

0

İDSO DenizBank Konserleri bu hafta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda…  Mart ayının bu son  konseri’nde Orkestra Şefi Avi Ostrowsky…

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI, 30 MART CUMA AKŞAMI PİYANİST TOROS CAN’A EŞLİK EDECEK                                            

İDSO DenizBank Konserleri İstanbulluları klasik müzikle buluşturmaya devam ediyor. Her Cuma akşamı İstanbul’un çeşitli salonlarında müzikseverlere klasik müzik ziyafeti sunan İDSO, bu hafta  30 Mart  Cuma akşamı saat 20.00’de  Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda Orkestra Şefi Avi Ostrowsky yönetiminde  solist

Toros Can’a ( Piyano )  eşlik edecek.

 

Konserde;  Manuel De Falla’nın “ İspanyol Bahçelerinde Geceler”  ( * ) ve  Hector Berlioz’un  “ Symphony Fantastique” ( ** ) eserleri icra  edilecek.

 

Eserin İlk yorumu 1916 yılında Madrid’de gerçekleştirilmiştir. İspanyol piyanisti Ricardo Vines’e adanmış, ilk defa gene onun tarafından yorumlanmıştır. Piyano, renk efektlerini zenginleştirmek için kullanılmıştır.

 

**  Fantastik Senfoni’nin ilk seslendirilmesi 1830 tarihinde  gerçekleşmiştir. Çalgısal bir eser, dramatik bütünlüğü olan, bir opera librettosunu andıran, belirli bir metin üzerine yazılmıştır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.