Dünya Tiyatro Günü ENKA’da Unutulmaz Aşk Şarkılarıyla Kutlandı

0

ENKA Kültür Sanat, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü özel bir geceyle kutladı. Deneyimli tiyatro müzisyeni Çiğdem Erken ve çok sayıda ünlü sanatçının katıldığı kutlamada, unutulmaz aşk şarkıları söylendi. Bu yıl, hocaların hocası Prof. Dr. Sevda Şener’e ithaf edilen gece, tüm salonun birlikte seslendirdiği Lüküs Hayat performansıyla sona erdi.

ENKA Kültür Sanat, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Çiğdem Erken ve orkestrasının yanı sıra çok sayıda tiyatrocunun eşlik ettiği özel bir gece düzenledi. Bu yıl dördüncü tiyatro severleri bir araya getiren Sahnelerden Aşk Şarkıları etkinliği, “hocaların hocası” Prof. Dr. Sevda Şener’in 90’ıncı doğum yılı anısına gerçekleştirildi.  ENKA Kültür Sanat, konseri dinlemeye gelen tüm seyircilerine Prof. Dr. Sevda Şener’in kitaplarını hediye etti.

Tiyatro, sinema ve müzikal sahnelerinin en sevilen şarklarının seslendirildiği gece, Çiğdem Erken ve Ecem Uzun’un Yüksek Sanat performansıyla başladı. Usta oyuncu ve yönetmenlerin sahne aldığı etkinlikte Tilbe Saran, Frank Sinatra’nın Fool For Love ve I’ve Got You Under My Skin, Cem Cücenoğlu Cem Karaca’nın Bu Son Olsun, Devrim Yakut Mehmet Güreli’nin Kimse Bilmez ile Cem Karaca’nın Sevda Kuşun Kanadında şarkılarını yorumladı.   

 

Sevilen oyuncuların keyifli sahne performansları Hatice Aslan’ın İspanyol Meyhanesi ve Fikrimin İnce Gülü, Sevil Akı’nın Ben Böyleyim, Boran Kuzum’un Chris Isaak’ın Wicked Game ve Çiğdem Erken’in Dünyayı Durduran Şarkı, Gamze Kuş’un Normal, yönetmen Mehmet Ergen ve Serdar Biliş’in My Favorite Things, Levent Ülgen’in If I Were A Rich Man şarkıları ile devam etti

.

Gecede Tuğrul Tülek West Side Story müzikalinden Somewhere ve Tonight eserlerini, Özge Özder Çiğdem Erken’in Can Yücel’in aynı adlı şiirinden bestelediği Sevgi Duvarı şarkısını, Celil Nalçakan Bir Sanatkar Asla Ayı Değildir, Birsen Tezer Gümüşlükte adlı şarkıyı seslendirdi. 

Tiyatro ve müziğin ruhunun bir kez daha buluştuğu gece, tüm sanatçılarla birlikte seyircilerin hep bir ağızdan söylediği Lüküs Hayat performansıyla sona erdi.

30. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları’nın, 5 Nisan tarihine kadar devam edecek etkinlik programı için facebook.com/enkakultur, instagram.com/enkakultur ve twitter.com/enkakultur

Simge Akakça

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.