Ana Katz Kısa Film Festivali’nde

0

19 – 29 Mart 2018 tarihleri arasında 38 ülkeden 104 kısa, 3 uzun filmi izleyiciyle buluşturacak olan 14. Akbank Kısa Film Festivali, sinema dünyasından pek çok ünlü konuğu da ağırlayacak.

Festival’in DENEYİMLER bölümünün konuğu bu yıl, Arjantinli auteur sanatçı Ana Katz. Oyuncu, yönetmen, yapımcı ve senarist olan Ana Katz’ın Cannes Film Festivali Belirli Bakış Bölümü’nde gösterilen, başrolünde oynadığı ve yönettiği uzun metraj filmi Sahipsiz Sevgili (A Stray Girlfriend) 19 Mart Pazartesi saat 20.30’da izleyici ile buluşacak. Ana Katz’ın yönettiği Veda, Keşke Rüzgar Esse, Panter, Mereng, Lisenin Son Günü isimli beş kısa film ise 24 Mart Cumartesi günü saat: 13.00’de izlenebilecek.

Ana Katz24 Mart Cumartesi günü saat: 18.30’da Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği masterclass ile deneyimlerini festival takipçileriyle paylaşacak.

Yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşileriyle 10 gün boyuncasinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir program sunacak olan 14. Akbank Kısa Film Festivali hakkında www.akbankkisafilmfestivali.com ve www.akbanksanat.com adresleri ziyaret edebilirsiniz.

Ana Katz hakkında

Ana Katz 1975 yılında Buenos Aires’te doğdu. Sinema Üniversitesi, Universidad del Cine’de Film ve Sinema bölümlerini bitirdi ve Julio Chávez, Elena Tritek ve Ricardo Bartís’den oyunculuk dersleri aldı. Senaryosunu yazıp yönettiği ve oyuncuları arasında da yer aldığı ilk filmi Musical Chairs prömiyerini 2002’de San Sebastian Film Festivali’nde yaptı ve Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Film, Latin Amerika’nın en prestijli ödüllerinden olan Casa de las Américas Ödülü ve Toulouse Latin Amerika Film Festivali En İyi Yönetmen ödüllerin sahibi oldu. Ana Katz, El juego de la silla, Lucro cesante ve Pangea isimli tiyatro oyunlarını yazdı. Juan Pablo Rebella, Pablo Sztoll’un Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI ödülü kazanan Whisky filmi, Liliana Paolinelli’nin Lengua materna filmi ve Gustavo Garzón’un Por un tiempo filmi dahil olmak üzere bir çok ödüllü sinema filmi ve tiyatro oyununda rol aldı. Yazıp yönettiği ve başrolünü üstlendiği ikinci filmi A Stray Girlfriend prömiyerini Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde gerçekleştirdi. San Sebastian Film Festivali’nden Film in Progress Ödülü kazandı. Aynı zamanda Lima Bağımsız Filmler Festivali’nden En İyi Kadın Oyuncu ve Havana Film Festivali’nden FIPRESCI ödüllerinin sahibi oldu. Kariyerinin ilk yıllarında yazıp yönettiği kısa filmleri bulunmaktadır. KyS Films yapımı üçüncü uzun metraj filmi The Marziano’s Family 2011 yılında San Sebastian Film Festivali’nde prömiyer yaptı. Daniella Saba’nın Fransa, Brezilya ortak yapımı olan O que fica kısa filminde rol aldı. Katz, uzun yıllar Felhner Films bünyesinde çalıştı. Laura Huberman ile birlikte Laura Cine Producer’ı kurdu. Fundación Sagai desteğiyle Índice de Actores isimli projesini hayata geçirdi, Arjantinli aktörlerin ve aktrislerin portrelerini bulunduran www.indicedeactores.com.ar sitesini kurdu. 2014 yılında Julieta Zylberberg ile beraber oynadığı dördüncü filmi My Friend from the Park’ı çekti. Film Sundance Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü ve Jüri Özel Ödülü başta olmak üzere bir çok ödülün sahibi oldu. Paco León’un İspanyol uzun metraj filmi Kiki’de rol aldı. Senaryosu Arjantin Ulusal Sinema Enstitüsü’nden ödül kazanan, çekimleri Brezilya’da gerçekleşen, yönetmenliğini yaptığı son filmi Sueño Florianópolis şu an post prodüksiyon aşamasındadır.

www.akbanksanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.