Caz’ın Yıldızı Akbank Sanat’ta

0

AKBANK SANAT 25. YIL KONSERLERİ

DÜNYACA ÜNLÜ CAZ PİYANİSTİ JOACHIM KÜHN İLE

DEVAM EDİYOR

‘Değişimin hiç bitmediği yer’ söylemi ile ülkemizde çağdaş sanat alanında önemli etkinliklere imza atan Akbank Sanat, kuruluşunun 25. yılında her ay farklı sanatçıların ağırlanacağı konserlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Akbank Sanat 25. Yıl konserleri, Mart ayında caz dünyasının usta bir ismine ev sahipliği yapacak. Tüm kategorileri aşan stiliyle çağdaş caz müziğinde iz bırakan 73 yaşındaki ünlü Alman piyanist Joachim Kühn, 7 Mart Çarşamba günü Akbank Sanat sahnesinde müzikseverler ile buluşacak. Saat 20.00’de başlayacak konserde ünlü piyaniste kontrbas’ta Chris Jennings ve davulda Eric Schaefer eşlik edecek.

Etkinlik: KONSER – Joachim Kühn New Trio

Joachim Kühn – Piyano

Chris Jennings – Kontrbas

Eric Schaefer – Davul

Yer: Akbank Sanat

Tarih: 7 Mart 2018, Çarşamba

Saat: 20.00

Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL Öğrenci: 10

JOACHIM KÜHN NEW TRIO

Bu yıl 73 yaşına basan piyanist Joachim Kühn, tüm yaşamı boyunca çok az müzisyende rastlanabilecek bir merak, açık görüşlülük ve deneysellik sevgisi gösterdi. Doğu Alman klasik piyanisti caz müziğine yönelten bu entellektüel esneklik oldu. 1966’da Batı’ya kaçtıktan sonra; Paris, Los Angeles, New York ve Hamburg sahnelerinde avant-garde cazın en önemli temsilcilerinden biri oldu. Michel Portal, Ornette Coleman, Archie Shepp, Jean-François Jenny-Clark, Daniel Humair, Joe Henderson, Michael Brecker, Rabih-Abou Khalil, Heinz Sauer ve Michael Wollny gibi farklı çizgileri olan sanatçılarla sürekli olarak işbirliği yaptı. Haziran 2011’de olağanüstü kariyeri dolayısıyla prestijli Echo Jazz Awards‘a layık görüldü.

2015’te kontrbasçı Eric Jennings ve baterist Eric Schaefer ile Joachim Kühn New Trio’yu kuran sanatçı, bu grupla prestijli ACT etiketi altında 2016 yılında Beauty & Truth, 2018 yılında ise Love & Peace albümlerini piyasaya sürdü. Joachim Kühn New Trio, 2017’de En İyi Alman Grubu kategorisinde ECHO Jazz Awards’u

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.