Ressam Harun Antakyalı’nın yaklaşık üç yıllık bir çalışma sürecinin ardından 2014 yılında tamamladığı%100 Sergisi, 2-30 Mart tarihleri arasında, SUMMART’ta sanatseverler ile buluşuyor.

İşlerinde kentten ve kent insanının günlük koşuşturmalarından beslenen Antakyalı, sokakların izini sürüyor. Sanatı sokağa çıkarıyor ve kurduğu etkileşimleri, tanık olduğu durumları ve gözlemlerini tuval yüzeyine yansıtarak yeni bir dil kurguluyor. %100 Projesi, sanatçının 90’lı yıllardaki sıradışı duruşunu yeniden gözlemlediğimiz tuvallerin yüzeylerinde tekrardan ortaya çıkıyor. 100 x 100 cm ebatlarında numaralı 100 eserden oluşan sergi, ressamın üretim sürecinin her birinden izler taşıması bakımından sanatçının bir tür retrospektifi olarak okunabilir.

İlk defa denenen numaralı koleksiyon fikrinden yola çıkan sanatçı, her bir tuvalin arkasında projenin logosuna, numarasına ve ıslak imzasına yer veriyor. Projenin bir diğer önemli özelliği ise 100 eserin tamamı alıcılarına ulaştığında süreç tamamlanacak ve koleksiyoner kataloğu olarak arşivsel bir anlam kazanacak. %100 Sergisi, m1886 Ankara ve Ark Kültür’den sonra şimdi de Mart ayı boyunca SUMMART’ta izleyici ile buluşacak. SUMMART’Ta görülecek sergide, sanatçının %100 projesinin yanı sıra son dönem ürettiği büyük ebatlı işlerinin ilk defa izleyici ile buluşturacak olması bakımından önem taşıyor.

Sergi, 2 – 30 Mart 2018 tarihleri arasında SUMMART Sanat Merkezi’nde görülebilir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.