Türkiye’nin ilk ve tek özel bale topluluğu olan Çağdaş Bale Topluluğu, repertuarına yeni kattığı ‘Rüzgarın Savurdukları’ adlı iki perdelik yeni çalışmasını İstanbul Kültür Üniversitesi’nin Ataköy yerleşkesindeki Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde sahneleyecek. Klasik, yarı klasik, modern eserler ve özgün koreografiler ile 100’ün üzerinde yapıt sergileyen, her yıl farklı türlerle perdesini açan  Topluluk bu yıl 46’ncı yaşını kutluyor. 

 
Çağdaş bale Topluluğu, koreografisini topluluğun kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Cem Ertekin’in hazırladığı iki perdelik yeni yapıtı ‘Rüzgârın Savurdukları’nı 28 Şubat Çarşamba günü saat 19.00’dai Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde sunacak.

Kuruluşundan bugüne 100’ün üzerinde yapıtı sahneye taşıyan toplulukta, bugüne kadar 200’den fazla dansçı görev aldı. Sadece başrol dansçılarıyla özellikle bu bale eseri için bir araya gelen Çağdaş Bale Topluluğu profesyonel solistlerinin yer alacağı yapıtta Julia Hartmann, Murat Özdemir, Özde Eren ve Murat Kalfagil, başrol dansçılar olarak seyircinin karşısına çıkacak.

 

 topluluğu ile ilgili aramalar

rüzgarın savurdukları

rüzgarın savurdukları bale

kozyatağı kültür merkezi

biletiva

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.