İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Verdi’nin “ERNANİ” Operası’nı sahneliyor! Geçtiğimiz sezon, Türkiye’de 170 yıl aradan sonra ilk kez sahnelenen eser, 19 Ocak 2018 tarihinden itibaren sanatseverler ile buluşuyor.

Ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi’yi uluslararası sahnelere taşıyan ilk eseri olan Ernani, Fransız yazar Victor Hugo’nun eserinden uyarlanmıştır.

Eser , dünyada ilk kez 1844 yılında Venedik’de sahnelendi. Türkiye’de ise ilk kez 1846’da, İtalyan sanatçılar tarafından bugünkü Çiçek Pasajı’nın bulunduğu yerdeki Naum Tiyatrosu’nda oynandı.

Ernani Operası İstanbul Devlet Opera ve Balesi

16.yy İspanya’sında geçen Ernani’nin konusu ise şöyle;

Bütün toprakları elinden alınmış bir soylu olan Ernani, haydutların içine düşmüş ve onlardan biri olmuştur. Güzeller güzeli Elvira’yı sevmektedir. Elvira, yaşlı Silva’nın nişanlısıdır ve yakında onunla evleneceği için çok üzülmektedir; çünkü o da Ernani’yi sevmektedir. Kral Carlos da Elvira’ya aşıktır. Elvira onun aşkını reddedince, zor kullanmaya çalışır ancak tam o sırada Ernani gelip Carlos’u durdurur. Daha sonra seyyah kılığında Silva’nın sarayına girmeyi başarır ve Silva’dan kalacak bir yer ister. Bu sırada Silva’nın, Elvira ile evlenmek üzere olduğunu öğrenir. Elvira, Ernani’nin öldüğünü sanmaktadır. Ernani, Elvira’ya gerçek kimliğini açıklar. Tam o sırada Silva, çifti birlikte yakalar ve neler döndüğünü anlar. Buna rağmen Ernani’ye, kendisini krala karşı koruyacağına dair söz verir. Ancak bu söz Ernani’yi, Silva’ya karşı daimi olarak borçlu bırakacaktır.

İtalyanca seslendirilecek olan eserin orkestra şefliğini, Zdravko Lazarov üstleniyor. Eserin rejisörü Kuzman Popov, koro şefi ise Paolo Villa.

Koreografi Rumjana Popova’ya, kostüm tasarımları Maria Trerdafilova ve Lora Marinova’ya, dekor ve ışık tasarımı ise Kuzman Popov’a ait.

Kimler Rol Alıyor?

Eserde; Efe Kışlalı, Bülent Külekçi, Murat Güney, Cengiz Sayın, Zafer Erdaş, Gökhan Ürben, Perihan N.Artan, Evren Ekşi, Deniz Yetim, Banu Ergün, Pınar Koç, Serkan Bodur, Engin Yavuz ve Cengiz Arslan dönüşümlü olarak rol alıyorlar.

19/23/24 Ocak 2018 Saat: 20:00 – 20 Ocak 2018 Saat: 16:00

Kadıköy Bld. Süreyya Opera Sahnesi’nde

Biletler:

www.dobgm.gov.tr

www.biletiva.com

Süreyya Operası ve Fulya Sanat Merkezi Gişeleri

operası ile ilgili aramalar

ninatta opera

kadıköy süreyya operası

istanbul devlet opera ve balesi

süreyya operası bilet fiyatları

ninetta opera

la belle helene

fındıkkıran balesi

külkedisi operası süreyya

victor hugo ile ilgili aramalar

victor hugo kitaplar

victor hugo hayatı

victor hugo şiir

victor hugo eserleri

victor hugo kimdir

victor hugo sefiller

victor hugo hz muhammed

victor hugo sözleri

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.