‘Aşık’ Uzun İnce Bir Yolda

0

“Aşık” Uzun İnce Bir Yolda. Yönetmenliğini Bilal Babaoğlu’nun yaptığı Aşık Veysel’in aşkını anlatan Aşık Filmi belediye ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği özel gösterimlerle izleyicisine ulaşıyor.

Başrollerinde Emirhan Kartal, Meltem Miraloğlu, Yeliz Şatıroğlu ve Uğur Aslan gibi ünlü oyuncular rol alıyor.Aşık filmi yönetmen Babaoğlu’na Trabzon Film festivalinde Umut Veren en iyi yönetmen ödülünü kazandırmıştı. Geçen yıl uluslar arası bir çok festivale seçilen Aşık en son Azerbeycan ve Kırgızistan’da düzenlenen Türk Filmleri Haftası seçkisine seçilerek yurt dışında da ilgiyle izlendi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle vizyonda kalamayan film, bir yıldır filmin sevenlerinin organize ettiği özel gösterimler sayesinde izleyicisiyle buluşuyor.

‘Aşık’ Veysel’in hayatı

Film, 18 Ocak Perşembe akşamı Gümüşhacıköy Belediyesi’nin düzenlediği özel gösterimle Gümüşhacıköylü sinemaseverlerle buluşacak. Ev sahibesi Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Sayın Zehra Özyol, “ Aşık Veysel’e dostların seni unutmadı demek istiyoruz. İmkanlarımız elverdiği ölçüde Aşık filmi gibi kültürel değeri olan eserlere sahip çıkmaya çalışıyoruz. Belediyeler halkın sanatsal kültürel gelişimine de katkı sunmalıdır, dedi.

Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle çekilen Aşık filminin, yapım sponsorluğunu ise Hatay Büyük Şehir Belediyesi üstlenmişti. Bir yıldır çeşitli belediye ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği özel gösterimlerle izleyicisiyle buluşan yönetmen Babaoğlu ise, Aşık Veysel dostlarının filmimize sahip çıkması çok güzel bir sinema olayı, diyerek duygularını ifade etti. Ne yazık ki bizimki gibi festival filmleri sinema salonlarında izleyiciye ulaşamıyor. Biz de farklı dağıtım, paylaşım yolları arıyoruz. Büyük maliyetleri zahmetleri üstlenerek filmi beyaz perdeye getiriyoruz ama yine de izleyiciye ulaşamıyoruz, diyen Babaoğlu türkü severleri filme destek olmaya davet etti. Aşık Veysel filmi bu ülkede 3-5 bin mi izlenir Allah aşkına. İzleyen herkes filmi beğeniyor ama biz sinema salonlarında tutamıyoruz, reklam yapamıyoruz. Ticari olarak başarı elde edemeyince televizyonlar da satın almıyor. Salonlar yer verse ben Aşık Veysel filminin yüz bin izleneceğinden eminim, bu konuda tüm belediyelerden ve sivil toplum örgütlerinden yardım destek bekliyoruz, diyerek sözlerini tamamladı.

Bir yıldır, kendilerine Aşık Veysel Dostları diyen bir grup sinemasever tarafından organize edilen özel gösterimlerle yurdu gezen Aşık filmi bu zamana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hatay, Sarıyer Belediyelerinin organize ettiği gösterimlerde binlerce izleyiciye ulaştı. Yönetmen ve başrol oyuncularının katıldığı bu özel gösterimlerdeAşık Veysel’i canlandıran Türk Halk Müziği sanatçısı Emirhan Kartal da minik bir konser veriyor. Emirhan Kartal ise, “ Uzun İnce Bir yolda gidiyoruz gündüz gece” Aşık Veysel filmiyle türküleriyle yedi yetmişe herkesin kalbine ulaşıyoruz. Bir yıldır elimizde film ve sazımız köy kasaba kim davet ettiyse gittik. Bu türküleri dillendirmek halk kültürünü yaşatmak hepimizin sorumluluğu. Filme sponsor olan tüm belediye başkanlarımıza başta Hatay Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş Bey’e Gümüşhacıköy Belediye Başkanımız Zehra Özyol’a çok teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki günlerde ise Samsun Büyükşehir Belediyesi, Vezirköprü, Atakum, Merzifon Belediyelerinin organize ettiği özel gösterimlerle yolculuğuna devam edecek.

“Aşık”  Veysel, Uzun İnce Bir Yolda. Yönetmenliğini Bilal Babaoğlu’nun yaptığı Aşık Veysel’in aşkını anlatan Aşık Filmi belediye ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği özel gösterimlerle izleyicisine ulaşıyor.

aşık veysel ile ilgili aramalar

aşık veysel şiir

âşık veysel kara toprak

aşık veysel hayatı

küleri

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.