Galeri Işık, Hülya Günel’in seramik, Sait Günel’in resim sergisine ev sahipliği yapacak.Her iki sanatçının sergileri, 21 Aralık 2017 – 13 Ocak 2018 tarihleri arasında FMV Galeri Işık’ta izlenebilecek.

Yüksek seramiker Hülya Günel ve ressam Sait Günel’in eserleri FMV Galeri Işık’ta sanatseverlerle buluşacak. Seramik eserlerinin temel yapısında klasik formları kullanan Sanatçı Hülya Günel, yumuşak ve düz yüzeyleri soyut kütlelerle bütünleştirerek, bilinçli bir denge kuruyor. Sanatçı, fonksiyonel algı yaratan eserlerinde dinamik bir çizgi estetiği yakalıyor. Ressam Sait Günel’in resim serüveninde ise soyut çalışmalar ağırlıklı olarak yer alıyor. Yer çekiminden kurtulmuş devinimin hızı, dokulu yüzeylerdeki saf renkli formlar, klasikten gelen gelenekçi yaklaşım ve mekansızlaşma öne çıkan ögeler arasında yer alıyor.

Her iki sanatçının sergisi, 21 Aralık 2017 – 13 Ocak 2018 tarihleri arasında Feyziye Mektepleri Vakfı Galeri Işık’ta sanatseverlerle buluşacak.

Hülya Günel Hakkında

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan sanatçı, yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Fakültesi’nde derece ile tamamlamıştır. Türkiye ve Almanya’da yaşayan sanatçı, özel atölyelerde ve gençlik merkezlerinde çalışmalar yapmakta, seramik alanında çeşitli workshoplar düzenlemektedir.

Sait Günel Hakkında:

Almanya’da dekorasyon eğitimi alan sanatçı 1984 yılından itibaren grafiker ve serbest ressam olarak çalışmaktadır. Yurtdışında ve yurtiçinde, özel ve resmi kurumlarda farklı yaş gruplarıyla resim ve atölye çalışmalarını sürdürmektedir. İnsan ve doğa resimlerinde çeşitli boya ve malzeme kullanan sanatçının resimlerindeki belirgin özellik; reel olanın, yer yer deformasyonlarla, dokusal soyutlamayla bütünleşmesidir. Kendi geliştirdiği teknikle yaptığı çalışmalardan, özellikle nü resimleri Uluslararası ortamlarda beğeni görmekte ve Uluslararası Yayınevleri (TUSHITA, ARTEC, MAY) tarafından takvim, poster, afiş basımları gerçekleştirmekte, fuarlarda sergilenmektedir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.