Hayal Perdesi, geçen mevsimin ödül rekortmeni oyunu ‘İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz’ü Mardin Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali’ne destek için sahneliyor.

İmparatorluk Kuranlar Mardin Festivali için sahnede

Hayal Perdesi, geçen mevsimin ödül rekortmeni oyunu ‘İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz’ü Mardin Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali’ne destek için sahneliyor.

Oyun, 27 Aralık, saat 20.00’de Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla Fulya Sanat Merkezi’nde seyirci ile buluşacak. Hayal Perdesi sanat yönetmeni Selin İşcan ve Avrupa’nın önemli yönetmenlerinden Aleksandar Popovski’nin yönettiği Hayal Perdesi’nin ilk yapımı Boris Vian’ın son oyunu olan ‘İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz’, Türkiye’nin yanı sıra; İskoçya, Fransa, İtalya, Almanya, Makedonya ve Kıbrıs’ta sahnelendi. Hayal Perdesi, 2016 yılında Avignon Off Festivali’ne katıldı, 69. Edinburgh Fringe Festivali’nde Edinburgh Fransız Kültür Enstitüsü’nün programında 2 hafta boyunca festival izleyicisiyle buluştu. Oyunun kadrosunda; ödüllü oyuncular Reha Özcan, Ayşe Lebriz Berkem, Selin İşcan ve Nihat Alptekin’in yanı sıra, genç kuşağın dikkat çeken isimlerinden Tuba Karabey ve Dilhan Naz Özgülüş yer alıyor.

Mardin Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali, 2009 yılından bu yana Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği (DRASED) tarafından düzenleniyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk ve tek çocuk ve gençlik tiyatro festivali olan ve ilk iki yıl aldığı desteklerle çok sayıda çocuğa ve gence ulaşarak, ciddi bir ivme kazandı, sonraki yıllarda bölgedeki sıkıntılı süreçlerle birlikte zorluklarla karşılaşmaya başladı. Bugüne kadar; 87.450 çocuk ve genç izleyiciyle buluşan, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, yabancı elçilikler, çeşitli kurum ve kuruluşun desteği; gönüllü, özverili kişisel çabalarla gerçekleşmiş olan festivalde, sonraki süreçte, yol alabilmek ve zorlukların üstesinden gelebilmek için; DRASED, tiyatro topluluklarına destek çağrısında bulundu.

Festivalin zorlukların üstesinden gelebilmesi, yerleşik tiyatronun olmadığı Mardin’de, çocukların tiyatrodan, tiyatro kültüründen mahrum bırakılmaması, yılda bir kez de olsa festival aracılığıyla 8 gün süresince, ücretsiz olarak; ulusal ve uluslararası nitelikli tiyatro oyunlarıyla buluşturulması, bölge çocuk ve gençleri açısından önem arz ediyor. Bu destek çağrısına uyan tiyatro toplulukları, oyunlarını önümüzdeki aylarda Mardin Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali yararına oynamayı sürdürecek.

 

dramatiksanatlardernegi@gmail.com 

www.dramatiksanatlar.org

f: dramatiksanatlarderneği-drased

Tel: +90 (530) 580 37 00 

www.madintiyatro.org                                                                                                                                                                                                                                                                      

f: mardinsanatkervanı

     

mardin festivali ile ilgili aramalar

mardin festival mağazası

mardin kiraz festivali 2017

mardin kültürel etkinlikler

mardin festival ve şenlikler

mardin festival ve şenlikleri

mardin konserleri 2017

feshane m

tiyatro sahnesi, tiyatro evi,tiyatro sahneleri,tiyatro oyunlarıardin günleri 2017,tiyatro atölyesi, ankara,istanbul

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.