Bol oscarlı Artist filminin yönetmeni Michel Hazanavicius’un yönettiği ve Louis Garrel, Stacy Martin, Berenice Bejo ile Micha Lescot’un oynadığı Godard ve Ben (Le Redoutable), 15 Aralık 2017’de  vizyona çıkarılıyor.

ünlü bir yönetmenin çekmek üzere olduğu Çin Kız filminin çekim serüvenin  anlatıldığı filmde; Louis GARREL, Stacy MARTIN, Berenice BEJO, Micha LESCOT, Gregory GADEBOIS, Felix KYSYL, Arthur ORCIER rol alıyor. Mutlu bir aşk yaşayan yönetmen Luc Godard filmin gösteriminden sonra eleştirilerin odağı haline gelir ve kendini sorgulamaya başlar. varlık nedenini yeniden oluşturmaya çalışır.

Yıl 1967, yer Paris. Yönetmen Jean Luc Godard, Çinli Kız filmini çekmektedir. 20’li yaşlardaki başrol oyuncusu Anne Wiazemsky ve Godard aşk yaşıyorlardır. Mutlulardır ve evlenirler. Ancak filmin gösteriminden sonra aldığı eleştiriler, yönetmenin kendini sorgulamasına yol açar. 68 olaylarıyla birlikte sanatını ve varlık nedenini tekrar inşa sürecine giren Godard, değişen yargılarıyla kırılma noktasına varır.

İtalya, Fransa, Myanmar  ortak yapımı olan  Goard ve Ben filmi bir çok festivalden ödüllerle döndü; Cannes Film Festivali – Altın Palmiye Adayı 2017 Munich Film Festivali – Uluslararası En İyi Film Ödülü Adayı 2017 Antalya Film Festivali – Altın Portakal Adayı

 

Yönetmen: Michel Hazanavicius

Writers: Anne Wiazemsky (autobiography “Un an après”),Michel Hazanavicius (screenplay)

 

Goard ve Ben Filminin Fragmanını izle

 

Yıl 1967, yer Paris. Çağının önde gelen yönetmenlerinden Jean-Luc Godard, Çinli Kız filmini çekmektedir. 20’li yaşlarındaki başrol oyuncusu Anne Wiazemsky ve Godard aşk yaşıyorlardır, mutlulardır ve evlenirler. Ancak filmin gösteriminden sonra aldığı eleştiriler, ünlü yönetmenin kendini sorgulamasına yol açar. 68 olaylarıyla birlikte sanatını ve varlık nedenini tekrar inşaa sürecine giren devrimci, sıradışı, yıkıcı, parlak zekalı Godard, değişen yargıları ve seçimleriyle bir kırılma noktasına varır. Oscarlı yönetmen Michel Hazanavicius’un kendine has mizahıyla Cannes Film Festivali’nde dikkatleri üstüne çeken son filmi “Godard ve Ben”, klasik sinemaya bir övgü niteliğinde.

Vizyon Tarihi: 15 Aralık 2017

Yönetmen: Michel HAZANAVICIUS

Oyuncular: Louis GARREL, Stacy MARTIN, Berenice BEJO, Micha LESCOT, Gregory GADEBOIS, Felix KYSYL, Arthur ORCIER

Yapımcı: Florence Gastaud, Michel Hazanavicius, Riad Sattouf

Senaryo: Anne Wiazemsky (otobiyografi “Bir Yıl Sonra/ Un an après”), Michel Hazanavicius (senaryo)

Görüntü Yönetmeni: Guillaume Schiffman

Kurgu: Anne-Sophie Bion, Michel Hazanavicius

Yapım Yılı: 2017

Ülke: İtalya, Fransa, Myanmar

Süre: 107 dk.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.