Yusuf Has Hacip’in Kutadgu Bilig (Mutluluk Veren Bilgi) adlı eserinden esinlenilerek tiyatroya uyarlanan “Mutluluk” adlı oyunun galası Esenler’de yapıldı.

 

Esenler Belediyesi tarafından  hayata geçirilen proje “Mutluluk” adlı tiyatro oyununun galası, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

İZLEYENLERE ‘MUTLULUK’ VERDİ

Yönetmenliğini Hakan Güneri’nin üstlendiği, senaryosunu Behruz Firuzmand’ın yazdığı, Ferah Tiyatrosu sanatçıları Behruz Firuzmand, Hakan Güneri, İbrahim Emin Ege, Hale Üstün, Fahri Bozbaş, Merve Köse, Ferit Hantal, Faruk Ala Mehmet, Caner Kaman, Özhan Koca, Özcan Kozan, Hülya Kozan’ın rol aldığı oyun, gerek mizah dili gerekse görsel zenginliği ile dikkat çekti. Karahanlılar döneminde yaşayan bir pazar esnafının rüyasında Kutadgu Bilig’i görmesi ve Bilge Yusuf’u beklemesiyle başlıyor.

ANLAŞILIR BİR DİL, EĞLENCELİ BİR OYUN

Senarist Behruz Firuzmand, ‘Mutluluk’ oyununun anlaşılır bir dili olduğunu ve eğlenceli bir senaryosu olduğunu söyleyerek, “Seyircinin oyuna karşı dikkatini canlı tutmak için Kutadgu Bilig’den bahseden bir eser yapabilir miyiz diye düşündüğümüzde ortaya ‘Mutluluk’ çıktı. Ferah Tiyatrosu olarak eser yaparken bizim asıl meselemiz seyircinin eğlenmesi. Eğlenmekten kastımız yeni nesle özgü bir eğlence anlayışı, eğlenerek öğretmek. Seyircinin eski Türkçeyi anlayabilmesi için biraz dili bozarak ama o atmosferi de yaratan bir dil seçtik. Seyircinin anlayabileceği bir dil kullandık ” ifadelerine yer verdi.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.