Filmekimi’nde 85 Bin İzleyici

0

 FİLMEKİMİ 85 BİNE YAKIN İZLEYİCİYE ULAŞTI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu sene Vodafone Red desteğiyle düzenlenen 16. Filmekimi, 7 şehirdeki 10 sinema salonunda düzenlenen toplam 314 gösterimde 85 bine yakın sinemaseverle buluştu. Filmekimi’nde, ek seanslarla birlikte İstanbul’da toplam 200 seansta 50 film yer aldı ve %95’e varan doluluk oranına ulaşıldı. Vodafone Red’in, Filmekimi keyfini “1 Bilet Alana 1 Bilet Hediye” yaptığı kampanya izleyici sayısını artırdı

4 Kasım 2017 – İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Vodafone Red desteğiyle düzenlenen Filmekimi programında, Cannes’da Altın Palmiye kazanan Kare’den, Jüri Büyük Ödülü dahil dört ödül kazanan Kalp Atışı Dakikada 120’ye, Juliette Binoche’un başrolünde parladığı İçimdeki Güneş’ten, The Lobster ile aklımızı alan Yorgos Lanthimos’un Cannes En İyi Senaryo ödüllü yeni filmi Kutsal Geyiğin Ölümü’ne, Michael Haneke’nin Cannes Film Festivali’nde yer alan filmi Mutlu Son ve Robert Pattinson’ın müthiş performansıyla dikkat çeken Safdie kardeşlerin son filmi Soygun’a kadar merakla beklenen birçok yönetmenin 50 filmi yer aldı. İstanbul’da 29 Eylül – 9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Filmekimi gösterimleri bu yıl Beyoğlu’nda Beyoğlu ve Atlas, Kadıköy’de Rexx ve Cinemaximum City’s Nişantaşı sinemalarında yapıldı. Filmekimi, ek seanslarla birlikte İstanbul’da toplam 200 seansta 50 filmi izleyicileriyle buluşturdu ve %95’e varandoluluk oranına ulaştı.

314 gösterimde 85 bine yakın izleyici

İlk yıllarında İstanbul’da tek bir sinema salonunda düzenlenen bir “sonbahar film haftası”ında, ilk kez yapıldığı 2002 yılında 35 seansta gösterilen 20 filmile 15 bin seyirciye ulaşmıştı. 16. yılında, 7 şehirdeki 10 sinema salonunda düzenlenen toplam 314 gösterimde 85 bine yakın sinemaseverle buluştu.

Can Evrenol’un Housewife filminin Türkiye prömiyeri, Onur Ünlü’nün Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok filminin İstanbul prömiyeri, oyuncu ve yapım ekiplerinin katılımıyla 16. Filmekimi kapsamında gerçekleştirildi. Luca Guadagnino’nun Call Me By Your Name ve Michel Hazanavicius’un Le Redoutable filmlerinin Türkiye prömiyerleri de yine Film ekimi’nde yapıldı.

Farklı kentlerinde toplam 114 gösterim

İstanbul dışı gösterimlerine 2011’de başlayan, bu yıl da Türkiye’nin farklı kentlerindeki sinemaseverlere yılın en iyi ve en güncel filmlerini sundu. 16.cısı, 6-8 Ekim’de Edirne Cinemarine Sinemaları Margi Outlet, 13-15 Ekim’de Eskişehir Cinemaximum Espark, 13-17 Ekim’de Ankara Büyülü Fener Kızılay, 20-22 Ekim’de Diyarbakır Cinemaximum Ceylan Karavil, 20-24 Ekim’de İzmir Cinemaximum Mavibahçe ve bu yıl ilk kez 27-29 Ekim’de Bodrum Cinemaximum Midtown’da toplam 114 gösterim düzenledi.

Ayrıntılı bilgi için: filmekimi.iksv.org

Filmekimi’ni sosyal medyada takip etmek için:

facebook.com/filmekimi

twitter.com/filmekimi_iksv

instagram.com/Filmekimi

#filmekimi

#filmekimdebaşlar

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.