Anadolu’nun Renkleri ‘Kadeş’ Esintisini Japonya’ya Taşıdı

0

Anadolu’nun Renkleri Doğan Güneşin Ülkesi Japonya’da

“Colours of Anatolia – Anadolu’nun Renkleri” yolculuğu Japonya’ya gitti.  Türkiye’nin kültürel motiflerini farklı ülkelere ulaştıran programTallinn, Riga, Vilnius ve Mink’in ardından Tokyo’da da büyük ilgi gördü. 

Yunus Emre Enstitüsü Colours of Anatolia / Anadolu’nun Renkleri programı ile Türkiye’nin kültürel motiflerini dünyanın beş kıtasında tanıtıyor. Enstitü tarafından Nisan ayında Kudüs ve Tel Aviv’de başlatılan Anadolu’nun Renkleri programı, Eylül ve Ekim aylarında Buenos Aires, Tallinn, Riga, Vilnius ve Minsk’te devam etti. Sırada Tokyo, Sao Paulo ve hemen ardından yine Buenos Aires etkinlikleri bulunuyor.

Türk – Japon dostluğu

Doğan güneşin ülkesi Japonya’nın 24 dansçısı ile medeniyetler beşiği Türkiye’nin 11 dansçısı, 2 ay boyunca provalarda çekilen görüntülerle karşılıklı çalışmanın ardından, ilk defa, 16 Ekim’de genel provada bir araya geldi.

Tokyo’da Kadesh Türk Japon ortak dans gösterisi

Farklı etkinlikleri bünyesinde barındıran Anadolu’nun Renkleri, 18 Ekim’de Tokyo Shibuya City Owada Kültür Merkezi Sakura Hall’de, Kadesh Türk Japon ortak dans gösterisi ile sanatseverlerle buluştu. Programda, Anadolu topraklarında yazılan dünyanın ilk yazılı barış antlaşmasından esinlenen müzik ve dans gösterisi Kadesh, geleneksel ve modern dansları harmanlayan ritmiyle izleyicileri büyülerken, gösteriye dünyaca ünlü ebru sanatçısı Garip Ay’ın perdeye yansıyan renkleri eşlik etti.

kadeş antlaşması önemi

kadeş antlaşması tam metni

kadeş antlaşması nerede imzalanmıştır

kades anlasmasi kimler arasinda yapildi

kadeş nerede

kadeş antlaşması sonuçları

kadeş antlaşması hangi uygarlıklar arasında yapılmıştır

kadeş kalesi nerede

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.