Bursa Senfoni Orkestrası Carmina Burana ile Sezonu Açıyor

0

 

BBDSO 2017-2018 sezonunu İstanbul DOB Korosu ile açıyor!

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), 5 Ekim Perşembe günü 2017-2018 konser sezonunu açıyor. Açılış konserinde İstanbul DOB Korosu, Dağhan Doğu’nun şefliğinde Carmina Burana’yı müzikseverlerle buluşturuyor.

Uludağ Premium sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteğiyle klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Senfoni Orkestrası, dünyaca ünlü müzisyenleri Bursalı sanatseverle buluşturmaya 2017-2018 sezonunda da devam ediyor. 5 Ekim Perşembe günü düzenlenecek açılış konserinde Soprano Esra Abacıoğlu Akcan, kontrtenor Kaan Buldular ve Bariton Gökhan Akyüz’e eşlik edecek olan İstanbul DOB Korosu, Dağhan Doğu’nun şefliğinde Carl Orff’un ünlü eseri Carmina Burana ile izleyicilerine keyifli bir konser vaat ediyor.

Bursa da orkestra izleyici sayısı %45,6 arttı

Beş yılı aşkın süredir Bursa Filarmoni Derneği’ni desteklediklerini ve Bursa’da sanat hayatının gelişerek devam etmesi için bu desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl, “Bursalıların da bu çabalarımıza karşılık ilgilerinden çok mutluyuz. TÜİK’in en son Haziran ayında açıkladığı verilere göre Türkiye genelindeki izleyici sayısının azalmaya karşı Bursa’da orkestra izleyici sayısı %45,6 gibi rekor bir artış görüyoruz. Bu sebeple her yıl binlerce kişiye ulaşan orkestramızın faaliyetlerinden gurur duyuyor, tüm Bursalılara ve sanatseverlere bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

BBDSO 2017-2018 sezon bilet satışları 26 Eylül Salı günü başlıyor. 5 Ekim Perşembe günü Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konserin biletleri BBDSO resmi sitesi http://www.bursasenfoni.gov.tr ‘den satın alınabiliyor.

Carmina Burana ile ilgili aramalar

carmina burana o fortuna sözleri

carmina burana nedir

dinle

 andre rieu

boston symphony orchestra carmina burana part 1

carmina burana indir

 lyrics

bestecisi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.