KADIKÖY KÜLTÜR MERKEZLERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

0

Kadıköy Belediyesi Kültür Merkezlerinde yeni sezon başlıyor. Belediye’nin 6 kültür merkezinde yeni dönemde tiyatrodan sergiye, konserden film gösterimlerine dek pek çok ücretsiz etkinlik olacak.

Kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği konusunda İstanbul’un kültür başkenti olan Kadıköy’de bu sezonda da pek çok etkinlik olacak. Kadıköy Belediyesi’nin 6 kültür merkezinde yeni dönemde tiyatrodan sergiye konserden film gösterimlerine dek pek çok ücretsiz etkinlik olacak. Kültür merkezlerinde Ekim ayında izleyebilecek etkinliklerden öne çıkanlar şöyle:

JAPON DAVULCULAR CADDE’YE GELİYOR

Başta Bağdat Caddesi ve civar sakinleri olmak üzere Kadıköylülerin uğrak sanat mekanı Caddebostan Kültür Merkezi, yeni sezonda yine dopdolu bir programla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Tiyatro, konser, gösteri, seminer gibi pek çok farklı etkinliğin yapıldığı CKM’de bu ay öne çıkan en ilginç etkinliklerden biri Japon davulcuların ziyareti olacak. Japonya’nın dünyada en etkileyici geleneksel sanatı olarak bilinen “WADAİKO” 2015 Türkiye Konseri’nde olağanüstü performansıyla izleyiciyi büyüleyen “Ondekoza” Japon Davul Grubu “Sonbahar Japon Kültür Haftası” etkinlikleri kapsamında 23 Ekim’de CKM’de olacak.

CKM, tiyatro sahnesinde ise genç oyuncuların yanı sıra Ali Poyrazoğlu, Genco Erkal, Haldun Dormen, Rutkay Aziz, Taner Barlas, Emre Kınay, Melek Baykal, Füsun Demirel gibi usta oyuncuların rol aldığı oyunlar izleyici ile buluşacak. CKM sahnesinin Ekim ayında 3 ünlü konuğu daha var. İrfan Değirmenci ‘’Anne Ben Artist Oldum’’ adlı gösterisiyle sahne alacak. Şair, yazar, tiyatrocu, Sunay Akın, sevda öyküleri ve seslendireceği aşk şiirleriyle sahnede olacak. Akın’a sahnede İlhan Şeşen eşlik edecek.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi ise “İmoga Koleksiyon Sergisi” ile sanatseverlere merhaba diyor. Özgün baskı resimlerin üretildiği İMOGA ( İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi), koleksiyonunda Türkiye’nin önde gelen 41 sanatçının özgün baskı eserleri yer alıyor. Türkiye’nin en önemli sanat profesörlerinden Süleyman Saim Tekcan’ın kurucusu olduğu, Türkiye’nin ilk çağdaş ve özgün baskı atölyesi İMOGA koleksiyonunda yer alan resimlerin sergileneceği sergi 3 Ekim’de açılıyor.

ATTİLÂ İLHAN ANMASI

Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde Ekim ayında yapılacak bir başka etkinlik ise usta şair yazar Attilâ İlhan anması olacak. 11 Ekim 2005’te aramızdan ayrılan usta edebiyatçı 11 Ekim akşamı düzenlenecek bir etkinlikle anılacak.

SONKU MELODRAMI KADIKÖY’DE

Barış Manço Kültür Merkezi’nin yeni sezonunda en dikkat çekici oyunlardan biri ‘’Cahide Sonku’’ olacak. Tiyatro Keyfi ekibinin sahnelediği, Gizem Yağız’ın rol aldığı oyunda, Sonku’nun çalkantılı, sarsıcı öyküsü müzikal melodram tarzında 14 Ekim’de izleyiciyle buluşacak. Diğer bir oyun da 6 sezondur devam eden Kemal Kocatürk’ün hem yönetip hem oynadığı ‘’Can’’ oyunu.

BMKM, sahnesinde usta bir illüzyonisti de ağırlayacak; Sermet Erkin. Bu gösteride seyirciler; herhangi bir tiyatro oyununu seyreder gibi kalmayıp, ilk dakikadan itibaren her an oyunun içinde aktif olacaklar.

BMKM’nin sergi salonunda ise ‘’1911 – 1923 Yılları Kartpostallarında Mustafa Kemal, İstanbul, İşgal ve Kurtuluş’’ adlı sergi açılacak. Dr. Seyhun Binzet bu sergide kartpostal koleksiyonundan seçilmiş örnekleri sergiliyor.

EFSANE MÜZİKAL KOZYATAĞI’NDA

Kozyatağı Kültür Merkezi’nde (KKM) geçmiş sezonlardan beri devam eden Tiyatokare’nin ‘Leyla’nın Evi’’ ve ‘’Ahududu’’; Dostlar Tiyatrosu’nun ‘’Bir Delinin Hatıra Defteri’’ gibi oyunların yanı sıra yeni bir de müzikal perde açacak. Kumbara Görsel Sanatlar yapımı ‘’Notre Dame’ın Kamburu Qussimodo’’ müzikali, Fransız İhtilali sonrası Fransa’nın karanlık günlerinden kesitler veriyor.

TİYATROYLA AFET EĞİTİMİ

KKM’nin yeni sezonunda çocuklara yönelik oyunlara da yer veriyor. Kediler Sokağı ve İnci Krallığı Prensesleri adlı müzikaller ile, Kaplumbağa ile Tavşan, Ağustos Böceği ile Karınca gibi hayvanlar dünyasına yönelik oyunlar sahnelenecek. Ayrıca Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ve Çocuk Sanat Merkezi işbirliğiyle sahneye konulan çocuklar için eğitici ve öğretici bir oyun olan ‘’Bir Afet Masalı’’ da ücretsiz olarak sahnelenecek.

CAZ AKŞAMLARI SÜRÜYOR

Yeldeğirmeni Sanat’ta, yeni sezonda özel konserlere ev sahipliği yapıyor. Ünlü caz sanatçıları Melis Sökmen, Emin Fındıkoğlu, Kadıköylü bariton Niyazi Ölmez ve Sesler Hazinesi Orkestrası, caz müziğinin en özgün seslerinden Şenay Lambaoğlu’nu Yeldeğirmeni Sanat’ta dinlemek mümkün. Yeldeğirmeni Sanat’taki özel konserlerden biri de Marmara Üniversitesi ve Macar Kültür Merkezinin işbirliği ile ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen “1. Uluslararası İstanbul Kodaly Eğitim Günleri” kapsamında düzenlenecek olan ücretsiz konser.

Yeldeğirmeni Sanat’ta geçen sezon başlayan müzikle ilgili ücretsiz seminerler dizisi bu sezon da sürüyor. Mekanda ayrıca her ay seçilen bir ülke sinemasından örneklerin ücretsiz olarak seyirciyle buluştuğu film gösterimleri de sürecek.

KARİKATÜRCÜLER HASANPAŞA’YA

Karikatür Evi, karikatür tutkunlarını Hasanpaşa’da buluşturmaya devam ediyor. 2 katlı ahşap bir köşkte yer alan mekanda yıl boyu karikatür etkinlikleri ve sergileri olacak. Mekanın atölyelerinde eğitim alanlar sergi açacak. Burada ayrıca ücretsiz söyleşiler de olacak. Çizgi roman, illüstrasyon gibi başlıklar taşıyan bu etkinliklerin başta gelenlerinden biri macera çizgi romanın ustası olan ve geçen Temmuz’da yaşamını yitiren Galip Tekin’in anılacağı etkinlik olacak. ‘’Galip Tekin’in arkadaşları Galip Tekin’i anlatıyor’’ temalı söyleşide, Bülent Arabacıoğlu, Kutlukhan Perker ve Ergün Gündüz Tekin’i anlatacak.

DÜŞÜNCENİN MERKEZİNDE SEMİNERLER

Kadıköy’ün düşünce merkezi, rıhtımdaki Şehremaneti binasında bulunan Tarih, Edebiyat, Sanat Kütüphanesi (TESAK), adına yarışır şekilde bu sezonda da edebiyat sanat, bilim, felsefe gibi pek çok alanda sergi ve söyleşilere ev sahipliği yapacak. Cumartesi Söyleşi Dizisi kapsamında, Doç. Dr. Necmi Karul “Tarih Öncesi Anadolu’da Sembolik Dünya” adlı söyleşi yapacak.

SANAT İNSANLARA ULAŞSIN DİYE…

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, yeni dönem kültür etkinliklerine Ekim ayı itibariyle başladıklarını anımsatarak, ‘’Her sene olduğu gibi bu sene de çok sayıda kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Kadıköy Belediyesi olarak ilçemizin kültür sanat iklimine yeni, özgün birçok sanatsal çalışmayı hep birlikte taşıyacağız. Yerel yönetim olarak sanatın toplumun geniş kesimlerine ulaştırılmasını sağlayan kültürel-sanatsal oluşumların yanında yer alıyoruz. Sanatsal çalışmaların daha fazla insana ulaşmasını önemsiyor; sanatçı-seyirci etkileşimine açık tüm çalışmaları gönülden destekliyoruz. Yeni sezonla birlikte her sene çoğalan sanatçıların katkısı ve desteğiyle birçok etkinliği sizlerle buluşturacağız.’’ dedi.

Kadköy Kültür Sanat Programı

Diren Sanat

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.