21. İstanbul Tiyatro Festivali’nin Tarihi Neden Değişti?

0

Leman Yılmaz önceki yıllarda Haziran ayında gerçekleşen  İstanbul Tiyatro Festivali’nin Neden Bu yıl Kasım Ayı içersine aldıklarını açıkladı. En Önemli etkinliklerden bir tanesinin Özel Tiyatro oyunlarının yurtdışı festivallere katılmasını mümkün kılmak, ve hazırlanan oyunların sezon içinde de oynanmasını sağlamak amacı ile festivali öne çektiklerini açıkladı.

Konuşmasını ” Tiyatro bağımsızlık Yapar” sözleri ile bitiren  Leman Yılmaz’ın basına yaptığı açıklamayı izleyebilirsiniz.

21. İstanbul Tiyatro Festivali, 13-26 Kasım tarihleri arasında, zengin bir programla tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

İlk kez 1989 yılında gerçekleştirilen, yerli ve yabancı tiyatro, dans ve performans topluluklarının izleyiciyle buluştuğu uluslararası bir etkinlik olan İstanbul Tiyatro Festivali, 2002 yılından beri iki yılda bir Mayıs ayında düzenleniyordu. Festival bu sene yıllık seyrine geri dönüyor ve iki hafta boyunca ulusal ve uluslararası, klasik ve çağdaş yorumları izleyiciler ile buluşturuyor.

21. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yurtdışından 6, Türkiye’den 13 olmak üzere 19 tiyatro dans ve performans topluluğunun 55 gösterisinin yanı sıra yan etkinlikler programında bulunan okuma tiyatrosu, söyleşi ve kitap tanıtımları, film gösterimleri, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi ücretsiz etkinlikler de gerçekleştirilerek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.