Kafka’nın ‘Dönüşüm’ü Altkat Sanat Tiyatrosu’nda

0

Yeni Sezonda Kafka’nın günümüzde de çok okunan eseri ‘Dönüşüm’ü Altkat Sanat’ta Müge Saut yorumu ile izleyeceğiz.

Altkat Sanat Ekibininbirlikte uyarladığı oyunda; Nevzat Süs  (Bay Samsa), Aydan Cömert  (Bayan Samsa), Camilla Gavagni Cattaneo  (Greta), Erkan Akbulut  (Gregor Samsa), Selver Çavuş  (Müdür-Kiracı), Müge Saut  (İç Ses) rol alıyor. Bir adamın sahbah kalktığında bir böceğe dönüşümünü konu alan oyunun çeviri çalışmasında Aslıhan Tarkan’ait.

“Aydınlık giderek azalıyor, gri toprakların, gri gökyüzünün kapladığı bir çöl gibi görünüyor. Her şey gri… Her şey!”

“Gregor Samsa bir sabah bunaltıcı düşlerden uyandığında, kendini yatağında dev bir böceğe dönüşmüş olarak buldu.” Kafka’nın 1915’te yayımlanan ve okurdan hala büyük ilgi gören”Dönüşüm” adlı öyküsü Altkat Sanat yorumuyla sahnede…

Topluluk uyarlamanın temel düşüncesini şu sözlerle açıklıyor: “Her edinilen bilgi,  insanı gerçeklere bir adım daha yaklaştırır. Hayatın gerçeği ile yüzleşmemizi yeniden hatırlatan Kafka’nın gözünden Dönüşümü günümüze uyarlarken; bizim, içinde yaşadığımız toplumu, ahlakımızı, davranışlarımızı, gerçeklerin yönünün derinine inmemizi sağlıyor. İnsanın yaşam biçimini, ilişkilerini araştırırken, varoluş sancısını da beraberinde getiriyor. İşte o zaman; kendinin ve yaşamın gerçekliğini sorgularken buluyorsunuz. ‘Gerçek’  dediğiniz şey nedir?”

Fransız düşünür ve edebiyatçı Roger Garaudy  Kafka ve yapıtları için şöyle diyor:“Kafka, mekanik bir yaşamın yabancılaşmışlığına karşı, mutlak bir kesinti içinde, hep tamamlanmadan kalan bir dünyayı, bizi hep bekleyiş içinde bırakan olayları koyar. Kafka’nın niyeti dünyayı kopya etmek ya da açıklamak değil, yetersizliklerini açığa vurup, dünyayı olabildiğince ikna edici bir şekilde yeniden kurmak, bizde, bu dünyanın ötesine geçip, kaybolmuş bir yurdun peşine düşmek özlemini uyandırmaktır. Kafka işte bu noktada bizi terk eder. O yabancılaşmanın ve yabancılaşma bilincinin ülkesine hükmeder.”

Yazan: Franz Kafka
Uyarlayan: Altkat Sanat
Yöneten: Müge Saut
Çeviri Çalışması: Aslıhan Tarkan
Reji Asistanı: Ecem Zengin
Afiş Desen: Emre Akı
Işık Tasarım: Alev Topal
Fotoğraf: Didar Püren Erbek
Oynayanlar:
Nevzat Süs  (Bay Samsa)
Aydan Cömert  (Bayan Samsa)
Camilla Gavagni Cattaneo  (Greta)
Erkan Akbulut  (Gregor Samsa)
Selver Çavuş  (Müdür-Kiracı)
Müge Saut  (İç Ses)
Tek perde / 70 dakika

Dönüşüm Program

18 Eylül 2017/20:30

23 Eylül 2017/17:00

30 Eylül 2017/17:00

7 Ekim 2017/20:30

8 Ekim 2017/18:30

Diren Sanat

franz kafka, dönüşüm, kitap, dönüşüm konu, dönüşüm tiyatro oyunu, dönüşüm hakkında bilgi, dönüşüm oyunun kadrosu,altkat sanat kimdir, altkat sanat nerede, altkat sanat hakkında bilgi,ne anlatmak istiyor,franz kafka  analizi,franz kafka  özet,franz kafka  ana fikri franz kafka  kaç, kadıköy tiyatroları, oyun programı,, oyun tarihleri, aslıhan tarkan kimdir?  müge saut kimdir? nevzat süs oyunları, nevzat süs hayatı, diren sanat,

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.