74. Venedik Film Festivali’nin Altın Aslanı Guillermo Del Toro’nun

0

74. Venedik Film Festivali’nde en iyi filme verilen Altın Aslan ödülünü, Soğuk Savaş döneminde geçen fantastik-romantik “The Shape of Water” filmiyle Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro aldı.

74. Venedik Film Festivali’nde en iyi filme verilen Altın Aslan ödülünü, Soğuk Savaş döneminde geçen fantastik-romantik “The Shape of Water” filmiyle Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro aldı.

Festivalin ödül töreni Amerikalı aktris Annette Bening’in başkanlığında gerçekleşti. Guillermo del Toro törende  “İlk kez bu ödülü Meksikalı bir yönetmen alıyor. Bu ödülü fantastik film yapmaya çalışan tüm Latin- Amerikalı yönetmenlere adıyorum. Hayata inanıyorum, aşka inanıyorum, sinemaya inanıyorum” dedi.

Meksikalı yönetmen ayrıca, spagetti western türünün mucidi İtalyan yönetmen Sergio Leone’ye “çok şey borçlu olduğunu” da söyledi ve ödülüne “Sergio Leone” adını taktı.

Gümüş Aslan ise “Foxtrot” filmiyle İsrailli yönetmen Samuel Maoz’un oldu. Maoz’un filmi, İsrail askerlerini kötü gösterdiği gerekçesiyle İsrail Kültür Bakanı Miri Regev tarafından tepkiyle karşılandı. Filmle ilgili açıkamada bulunan İsrailli Bakan, “Samuel Maoz’un ‘Foxtrot’ filminin önemli festivallerde gösterilmek için seçilmesi utanç verici” demişti.

Gümüş aslan ise 2.En iyi yönetmene  “Jusqu’à la Garde” adlı filmiyle Fransız yönetmen Xavier Legrand’verildi.

En İyi kadın Oyuncu: “Hannah” filmindeki rolüyle Charlotte Rampling,

En iyi erkek oyuncu ödülü : “The Insult” filmiyle Kamel El Basha aldı.

En iyi senaryo ödülü “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” filmiyle Martin McDonagh’e verildi.

Jüri Özel Ödülü’nü Avustralya yapımı “Sweet Country” filmiyle Warwick Thornton aldı.

En iyi çıkışı yapan genç oyunculara verilen Marcello Mastroianni ödülü de “Lean On Pete” filmindeki rolüyle Charlie Plummer’ın oldu.

30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında yapılan 74. Venedik Film Festivali’nde Yaşam Boyu Başarı ödülü ise 1 Eylül’de Robert Redford ve Jane Fonda’ya verilmişti.

Kaynak:Kültür Sanat Servisi

guillermo del toro kitaplar

guillermo del toro filmler

guillermo del toro filmler ve tv şovları

guillermo del toro lorenza newton

guillermo del toro movies

guillermo del toro benicio del toro

guillermo del toro imdb

guillermo del toro ödüller

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.