Malatya Film Platformu”na 108 Proje Başvurdu

0

9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında 7.’si düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl ilki yapılacak Malatya Film Platformu başvuruları sona erdi. Platforma aralarında ödüllü sinemacılara ait senaryoların da yer aldığı 108 proje başvurdu.

Bu yıl 7.’si düzenlenecek  Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Malatya Film Platformu’na başvurular 1 Eylül Cuma günü sona erdi. İlginin yoğun olduğu platforma ilk film projelerinin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı festivallerde ödüller alan deneyimli isimler de başvurdu.

Film Platformu’na 108 projenin başvurduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapım öncesi projelerin destekleneceği Film Platformu’nun Türk sinemasına yeni soluklar kazandıracağını söyledi. Amaçlarının ulusal sinemayı desteklemek ve Türkiye’nin kadim değerlerine yaslanan projeleri cesaretlendirmek olduğunun altını çizen Çakır, platforma gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Festival direktörü Suat Köçer de sinema sektörüne doğrudan katkı sağlamak amacıyla Malatya Film Platformunun yapım öncesi projelerin yönetmen ve yapımcılarına proje geliştirme imkânı sağlayacağını söyledi. Platformun ulusal yapımların desteklendiği önemli bir buluşma ortamı olacağını belirten Köçer, ödüllerin yanı sıra, finale kalacak 10 projenin yönetmen ve yapımcısının alanında uzman isimlerle 4 gün boyunca projelerini geliştirme, sunum ve ortak yapım konularında çalışacaklarının altını çizdi. Bu çalışma sonrasında jüri tarafından aralarından seçilecek iki projeden birine Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü olarak 100.000 TL para ödülü, diğerine ise TRT Ön Alım Desteği sağlanacağını yineledi. Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda deneyimli sinemacının da M. Film Platformu’na katılarak tecrübelerini paylaşacağı dile getiren Köçer, çeşitli söyleşi, workshop, masterclass ve etkinliklerle de dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sinemacıların buluşmasına ev sahipliği yapacaklarını iletti.

Üretim aşamasındaki projelerin senaryo geliştirme ve yapım öncesi desteklenmesi ve sektör aktörlerinin katılımıyla güncel ortak yapım olanaklarının tartışılmasını amaçlayan Malatya Film Platformu 11-15 Kasım 2017 tarihlerinde 7. Malatya Uluslararası Film Festivaliçatısı altında gerçekleştirilecek.

http://www.malatyafilmfest.org.tr

facebook/malatyafilmfestivali

twitter/‪malatyafilmfest

instagram/malatyafilmfest

film festivali,projeler, ertem eğilmez,ahmet koçer kimdir? hangi filmler katıldı,filmleri izle, film hakkında bilgiler, festivaller,yarışmalar, ödüller, belediye başkanlığı,belediye,sinemalar, sahneler, vizyon filmleri, festival programları,festival filmleri,

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.