Menderes Samancılar ‘Kürk Mantolo Madonna’ ile Yeniden Sahnede

0

Menderes Samancılar Kürk Mantolo Madonna’nın Kadrosunda

 Sabahattin Ali’nin ünlü romanı ilk kez tiyatroya uyarlanıyor. Ekim Ayı’nda sahne alacak ‘Kürk Mantolu Madonna’da Tuba Ünsal’a, geçtiğimiz yıl Antalya Altın Portakal’da Babamın Kanatları filminde en iyi erkek oyuncu ödülü sahibi, usta oyuncu; Menderes Samancılar ile birlikte Alper Saldıran ve Sercan Badur eşlik ediyor.

Menderes Samancılar Kimdir?

1954 yılında Adana’da doğan Menderes Samancılar sahneye takdimcilik yaparak adım attı. Daha sonra bir dönem çok yaygın olan fotoromanların aranan yüzü oldu. Bu sırada Yılmaz Güney tarafından keşfedilerek beyaz perdeye geçti. ‘İnce Memet Vuruldu’ ile başlayan sinema serüveninde; Kara Çarşaflı Gelin, Sis, zıkkımın Kökü, Dönersen Islık Çal, Soğuk Geceler, Bereketli Topraklar Üzerinde, filmleriyle sinemamızın aranan karakter oyuncularından biri oldu. Bugüne kadar yüzü aşkın filmde rol alan sanatçı. Antalya Altın Portakal, Adana Altın Koza Film Festivalleri’nde ve Arıburnu Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerine değer bulundu. Ayrıca SİYAD,CASOD gibi kuruluşlarca da ödüle değer bulundu. Ödül listelerinde adı, en son 2016 yılında Babamın Kanatları filmi ile Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ile duyurdu.

Menderes Samancılar tiyatro sahnesinde en son 2012 yılında Sadri Alışık Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Selvi Boylum Al Yazmalım oyununda izlemiştik.

Kürk Mantolo Madonna’nın Müzikleri Sezen Aksu’dan

Son zamanlarda gündemde düşmeyen romanı ‘Kürk Mantolu Madonna’ tiyatro oyununa Engin Alkan tarafından uyarlandı. Beykoz Kundura Fabrikası’nda provaları devam eden oyunun yönetmenliğini de Engin Alkan yapıyor. To Be House of Production’ın yapımcılığında ekim ortasında Zorlu PSM’de prömiyer yapması planlanan oyunun başrollerinde Menderes Samancılar, Tuba Ünsal, Alper Saldıran, Sercan Badur rol alıyor. Müzikler Sezen Aksu’nun, oyundaki Maria Puder otoportresinde ise ressam Ahmet Güneştekin’in imzası olacak.

diren sanat,kitap,roman,tiyatro,haber,film,sinema,biyogrofi,filmogrofi,oyuncu,yılzdız, tiyatro oyuncuları,hayatı,uyarlama tiyatrolar, sebahattin ali kitapları,engin alkan oyunları,dizileri,yönettiği filmler, yönettiği tiyatrolar,tiyatronline,yeni çıkanlar,hepsi burada,gitti gidiyor,

sarah palin,wonder women

Filmogrofisi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.