Fatih Akın’ın Filmi Almanya’nın Oscar Adayı Oldu

0

Fatih Akın’ın son filminin oyuncusu Diane Kruger Cannes’de Altın Palmiye Ödülü aldıktan sonra Almanya’nın Oscar adaylığına göndereceği film In The Fade oldu.

Duvara Karşı (Gegen die Wand), Yaşamın Kıyısında (The Edge of Heaven) ve Soul Kitchen’la adını dünyaya duyuran Fatih Akın, son filmleri pek eleştirmenlerden olumlu not almamıştı. Bu film aynı zamanda yönetmenin dönüşü oldu.

Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan ve festivalden Diana Kruger’ın kazandığı ”En İyi Kadın Oyuncu” ödülüyle dönen, orijinal adıyla Aus Dem Nichts ya da İngilizce adıyla In the Fadefilminde rol alan Kruger’ın, ilk kez dili Almanca olan bir projede yer aldığı filmin Almanya’daki Türkler ve diğer azınlıklara yönelik Neo-Nazilerin düzenlediği terör saldırılarına dayandırdığı bir hikayede rol aldı. Kruger, eşini ve oğlunu bombalı bir saldırıda kaybeden Katja isimli karakteri canlandırdı.

Başarılı oyuncu Diane Kruger‘ın Katja’yı canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda ise Numan Acar, Ulrich Tukur, Johannes Krisch, Denis Moschitto ve Samia Chancrin gibi isimler yer alıyor.

Almanya’nın geçen yılki Oscar adayı filmi de, çoğu otoriteye göre yılın en iyi filmi olan Toni Erdmann‘dı. Türkiye ise Oscar adayı ‘Ayla’ olarak belirlendi.

Ayrıca bu yıl 90. Akademi Ödülleri’nin adayları 23 Ocak 2018’de açıklanacak. Ödül töreni ise 4 Mart’ta düzenlenecek

Fatih Akın’ın ‘In The Fade Filmi’nin Fragmanını izle

Diren Sanat

fatih akın filmleri, fatih akın yönetmenliği, fatih akın kimdir, film izle, sinema haberleri, filmler hakkında bilgiler, almanyanın oscar adayı,oscar adayı filmler,yönetmenler, oyuncular, oyuncular hakkında bilgi, fatih akının tüm filmleri, diane krugerd,in the fade filmleri izle,

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.