‘Ayla’ 2018 Yılı Türkiye’nin Oscar Adayı

0

Türkiye’nin Oscar aday adayı, Can Ulkay’ın yönettiği, Kore Savaşı’nda Koreli kimsesiz bir kızla ona sahip çıkan Türk subayı konu alan “Ayla”

aylaTürkiye’nin Oscar aday adayı, Can Ulkay’ın yönettiği, Kore Savaşı’nda Koreli kimsesiz bir kızla ona sahip çıkan Türk subayı konu alan “Ayla”

Türkiye’nin Oscar adayı belli oldu! Türkiye’nin en iyi yabancı film dalından Oscar adayı Can Ulkay’ın yönettiği ‘Ayla’ filmi oldu.

AYLA FİLMİNİN KONUSU

Film, Kore Savaşı’nda yaşanan dramatik bir olayı konu ediniyor.

1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay’ın savaş meydanında bulduğu küçük bir kız çocuğu arasındaki dramatik konuyu işliyor.  5 yaşında hiç kimsesi olmayan Koreli kız Astsubayın bakımı altına alınır.

Kısa sürede birliğin neşesi haline gelen kız çocuğu ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye’ye geri dönme kararı çıkar. Ayla’yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler.

CAN ULKAY YÖNETTİ

Yönetmen koltuğunda Can Ulkay’ın oturduğu dram filmi senaryosunda ise Sınav, Uzun Hikaye, Kavak Yelleri, Doludizgin Yıllar’ın da senaristliğini yapmış Yiğit Güralp’in imzası var.

Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay’ın paylaştığı filmin kadrosunda Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan oyuncu Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu yer alıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstlendi.

Diren Sanat

filmi oscar adayı,  filminin yönetmeni, filminin konusu,  filminin oyuncuları, filminin çekimleri, filmizle,sadecefilmizle,diziizle, sinema haberler, film hakkında bilgi, oyuncular, program, bülten, vizyon tarihleri, kahramanlar,

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.