7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Jürisi Belli Oldu

0

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl 3-9 Kasım 2017 tarihleri arasında ‘Adalet’ ana temasıyla yapılacak. 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl 3-9 Kasım 2017 tarihleri arasında ‘Adalet’ ana temasıyla yapılacak.

4 Ağustos’ta sona eren ve yaklaşık 550 uzun metraj filmin başvurduğu festivalde; değerlendirmeler  sonucunda Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda toplam on film yarışacak. En iyi film10.000 euro ödül alacak. Seyircilerin yarışma filmleri arasından seçtiği filme ise Habertürk seyirci ödülü verilecek. Uzun metraj jürisinde Feride Çiçekoğlu (başkan), Demet Evgar, Selman Dursun, Tarık Tufan ve Barry Ward yer alıyor.

Yaklaşık 3000 tane kısa filmin başvurduğu Altın Terazi Kısa Film Yarışması’nda ön elemeyi geçen on film yarışmaya hak kazanacak. Yarışmanın ödülü 2.500 euro olarak belirlendi. Kısa metrajın ana jürisinde İlksen Başarır (başkan), Funda Eryiğit ve Faysal Soysal yer alırken, ön jürisi Korhan Bozkurt, Yosi Mizrahi ve Deniz Uğur’dan oluşuyor.

Festival bu yıl yine ‘Yarışma’, ‘Panaroma, ‘İz Bırakanlar’ seçkisiyle seyircinin karşısına çıkacak, bu bölümler kapsamında 30 tane uzun metrajlı film seyirciyle buluşacak.

Festival bu yıl uzun ve kısa film yarışmaları, gösterimlerin yanı sıra düzenlenecek paneller, atölye çalışmaları ile Beyoğlu Atlas ve Nişantaşı City’s sinemalarında seyirciyle buluşacak. Festivalin akademik kısmında ise ‘Hukuk Devletinin Terör ve Darbelere Karşı Korunması’ konusunda akademik sunumlar gerçekleştirilecek.

Festival ile ilgili ayrıntıları; http://www.icapff.com/tr adresinden takip edebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.