Pelin Esmer’in belgesel filmi Oyun çekildikten on dört yıl sonra doğduğu yerlere geri dönüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 21 Temmuz-20 Ağustos 2017 tarihlerinde köy köy dolaşarak gerçekleştireceği kültür-sanat etkinliği kapsamında gösterilecek “Oyun” belgeseli, Mersin Arslanköy’deki amatör tiyatrocu köylü kadınların hikâyesini konu alıyordu. Belgesel, Tribeca Film Festivali’nde en iyi yeni belgesel yönetmeni ödülü dahil birçok ulusal ve uluslararası festivalden ödül almıştı.

Otuz gün boyunca Tarsus’tan Anamur’a kadar otuz köyde gerçekleştirecek etkinlikte, “Oyun” filminin gösteriminin yanı sıra, Hacivat-Karagöz gösterileri ve halk tiyatrosunun günümüze kadar yaşamış ama unutulmaya yüz tutmuş bir türü olan Köy Seyirlik Oyunları da yer alıyor.

mersin-arslankoy-tiyatrosu-oyun-gosterimi,mCHYR7NdE0-8OxLW6YhZOA

Oyunlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ile Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu’nun oyuncuları tarafından sahneleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe kamerasıyla eşlik edecek olan Pelin Esmer, bir kamyonete doluşup kendi köyleri gibi köylere giden, orada kendilerininki gibi hayatlar süren insanlar için tiyatro oynayan Arslanköylü kadınların uğraşını çok değerli bulduğunu dile getirdi.

“Oyun” belgeseliyle, tiyatronun kadınların hayatına temas ettiği ana odaklanan Esmer, on dört yıl boyunca süren bu temasın günümüzdeki etkilerini gözlemlemenin, tiyatroyla hayatları değişen insanların ilk kez tiyatro seyreden insanlar ile karşılaşmasına tanıklık etmenin kendisi için heyecan verici olduğunu belirtti.

oyun nerede? oyun belgeseli,oyun köyleri dolaşıyor,

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.