LUC BESSON’UN YILLARDIR BEKLENEN UZAY MACERASI “VALERİAN VE BİN GEZEGEN İMPARATORLUĞU”  İKSV GALALARI’NDA!

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği İKSV Galaları’nda Luc Besson’un yıllardır merakla beklenen son filmi “Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu” gösterilecek. “Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu”, 24 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.30’da Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda sinemaseverlerle buluşacak.

 

Uzay ve zamanda yol alarak düzeni ve adaleti sağlamaya çalışan özel ajanlar Valerian ve Laureline’in gökada metropolü Alpha’yı tehdit eden karanlık güçlere karşı mücadelesini olağanüstü bir görsellikle sunan “Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu”nun yönetmen koltuğunda bilimkurgunun ve “uzay operası” türünün en çok konuşulan isimlerinden yönetmen Luc Besson oturuyor. “Beşinci Element”ten 20 yıl sonra yine görkemli bir filmle beyazperdeye dönen Luc Besson, Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu” (Valerian and the City of a Thousand Planets) ile göz alıcı bir bilimkurgu evrenini olağanüstü parlak bir oyuncu kadrosuyla bir araya getirerek kült olmaya aday yeni bir filme imza atıyor.

 

Luc Besson’un senaryosunu yazıp, yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu”nda Valerian rolünde Dane DeHaan, yardımcısı Laureline rolünde ise Cara Delevingne var; oyuncu kadrosunda ayrıca Komutan Arün Filitt rolünde Clive Owen, Ethan Hawke, Herbie Hancock ve Rihanna yer alıyor. Filmin özgün müziklerini Alexandre Desplat besteledi.

 

Olağanüstü bir görsel evrene sahip olan filmin başkahramanları Valerian ve Laureline, tüm evrenin düzenini sağlayan insan gezegeni devleti için çalışan özel ajanlardır. İkili, binlerce farklı türe ev sahipliği yapan gökada metropolü Alpha’ya göreve giderler. Alpha’nın 17 milyonluk halkı, evreni iyileştirmek için tüm yeteneklerini ortaya koymuşlardır. Fakat görünmeyen güçler çok korkunç bir tehlikeyi üzerlerine salmak üzeredir.

 

Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu”nun uyarlandığı “Valérian et Laureline”, Fransa’dan çıkan en popüler bilimkurgu çizgi romanı. 1967 yılında ilk macerası yayınlanan “Valérian et Laureline”, Avrupa çizgi roman kültürü için bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor; pop kültürü, uzay operası, zaman yolculuğu, klasik kahraman hikâyesi gibi türleri de derinden etkiliyor. Pierre Christin tarafından yazılan çizgi dizinin çizeri Jean-Claude Mézières, “Beşinci Element”in birçok öğesinin de kavramsal çizimlerini yapmıştı.

 

Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu”, Fransa’da vizyona girmeden önce Türkiye’de ilk defa İKSV Galaları’nda gösterilecek. Film, Türkiye genelinde 27 Temmuz’da gösterime girecek.

valerian-luc-besson

Biletler 14 Temmuz’da satışa çıkıyor

Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu” İKSV Galası’nın biletleri 14 Temmuz Cuma günü 14.00’dan itibaren Biletix, ana gişe İKSV ve gösterim günü 18.00 itibariyle Cinemaximum City’s Nişantaşı’da satışa sunuluyor. Lale Kart üyeleri için ön satış 14 Temmuz Cuma günü saat 10.30’da başlıyor.

Filme gelenler partiye de davetli

İKSV Galası’na bilet alanlar gösterim sonrasında Klein Garten’da yapılacak ve Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu”ndan ilham alan See You in Space partisine biletlerini göstererek girebilirler.

 

Klein Garten Adres:

Pera Istanbul

Meşrutiyet Cad. No: 67

Tepebaşı / Beyoğlu

 

Sosyal medyada İstanbul Film Festivali’ni ve sürpriz etkinlikleri takip etmek için:

https://www.facebook.com/istanbulfilmfestivali/

https://twitter.com/ist_filmfest

https://www.instagram.com/istfilmfest/

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.