FİKRET REYHAN’A MOSKOVA’DAN EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ

0

 

Seyirci karşısına ilk kez 36. İstanbul Film Festivali’nde çıkan Fikret Reyhan’ın yönettiği ‘Sarı Sıcak’, uluslararası prömiyerini yaptığı 39. Moskova Uluslararası Film Festivali’nden En İyi Yönetmen Ödülü’yle döndü.

‘En İyi Yönetmen’ ödülüne değer bulunan Fikret Reyhan 29 Haziran’da yapılan ödül töreninde ödül heykelciğini aldı. Festivalin uluslararası yarışmasına katılan 13 filmi değerlendiren seçici kurulda İranlı yönetmen Reza Mirkarimi’nin başkanlığında İtalyan oyuncu Ornella Muti, Finlandiyalı yönetmen ve yapımcı Jörn Donner, İspanyol yönetmen Albert Serra ve Alman film danışmanı Brigitta Mantheyyer alıyordu.

SariSicak_PosterNizamettin Reyhan ve Nuriye Bilici’nin yapımcılığında gerçekleşen ‘Sarı Sıcak’ın başrollerini; ilk sinema filmi ‘Silsile’ ile Adana Altın Koza Festivali’nde ‘Umut Veren Genç Erkek Oyuncu’ seçilen, ‘Sarı Sıcak’ ile de İstanbul’dan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Aytaç Uşun ile ‘Kollama’, ‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Suskunlar’, ‘Masum’, ‘İçimdeki Fırtına’ gibi televizyon dizilerinin yanı sıra ‘Tepenin Ardı’, ‘Ertuğrul 1890’, ‘Abluka’ filmlerinin oyuncusu Mehmet Özgür paylaşıyor.

Fikret

Festival yolculuğuna devam edecek olan ‘Sarı Sıcak’, sonbaharda Türkiye’de gösterime girecek.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.