Helıopolıs: Keman Öğretmeni 07 Temmuz 2017 Sinemalarda

0

Tek ihtiyacınız olan sevgi dolu bir nota.

 Filmleriyle birçok uluslararası festivalde ödül alan yönetmen Sergio Machado’dan, San Paulo’nun en tehlikeli gecekondu mahallesi Heliopolis’teki öğrencilerden orkestra kurmaya çalışan bir keman öğretmeninin ilham veren hikayesi.

 

Keman çalan Laerte uzun yıllar boyunca, Latin Amerika’nın en önemli senfoni orkestralarından Sao Paulo Senfoni Orkestrası’na girmek için hazırlanmıştır. Seçmelerin olduğu gün omuzlarındaki yük o kadar ağırlaşmıştır ki, gerginlikten kaynaklanan amansız bir sırt ağrısı nedeniyle çalamaz ve başarısız olur. Arkadaşının önerisi ile geçici olarak bir lisede müzik öğretmenliği yapmaya karar verir. Ancak lise, Sao Paulo’nun şiddet olaylarının en çok yaşandığı en büyük gecekondu mahallesi Heliopolis’tedir. Enstrümanlar kırık döküktür, ortam şiddet doludur ama sınıftaki iki çocuk yetenekleriyle onu etkilemiştir. Alışılmadık yöntemlerle çocuklara ders vermeye başlayan Laerte, yavaş yavaş öğrencilerin ve mahallelinin güvenini kazanır. Dersler sırasında kendisi de tekrar keman çalmanın zevkine erişir. Başlarda her şey imkansız gibi görünse de bütün zorluklara rağmen umut ve sevgi dolu bu orkestra, hem öğretmenin hem de öğrencilerin hayatını tamamen değiştirecektir. Ne var ki Heliopolis’te sular hiç durulmayacaktır.

Filmin Fragmanı:

 

 

heliopolisweb-1200x1697Gösterim Tarihi: 07 Temmuz 2017

Dağıtım: Filmartı Film

Türkiye Hakları: Copyright © FİLMARTI Film

Yapım: Brezilya

Yapım Yılı: 2015

Dil: Portekizce

Renk: Renkli

Tür: Dram

Süre: 102?

Senaryo: Sergio Machado, Maria Adelaide, Marcelo Gomes

Görüntü Yönetmeni: Marcelo Durst

Kurgu: Marcio Hashimoto

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt4972904/

Yönetmen: Sergio Machado

Ödüller:

Locarno Film Festivali Yarışma ve Kapanış Filmi

Sao Paulo Uluslararası Film Festivali Seyirci Ödülü

Oyuncular: Lazaro Ramos, Kaique de Jesus, Elzio Vieira, Sandra Corveloni,

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.