Sang Ho Yeon’un yönettiği ve Yoo Gong, Soo An Kim, Yu Mi Jung ile Dong Seok Ma’nın oynadığı Zombi Ekspresi (Train to Busan), 21 Temmuz 2017’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Sok Woo, kızını ihmal eden bir babadır. Doğum gününde kızının ısrarları üzerine, onu eski eşinin yanına bırakmak için Busan’a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, sıra dışı bir virüsten etkilenen genç bir kadın, trendekilere virüsü yaymaya başlar. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan’a yol alan trende de Sok Woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine başlarlar.

zombi-3GİZEMLİ BİR VİRÜS, GÜNEY KORE’Yİ BÜYÜK BİR KARMAŞAYA SÜRÜKLÜYOR!

SEUL’DEN BUSAN’A 453 KİLOMETRELİK BİR YOL!

HAYATTA KALMAK İÇİN TRENDE KAL!

Sok-woo, işinden başını kaşımaya fırsat bulamayan, kızını sürekli ihmal eden bir babadır. Doğum gününde kızının ısrarları üzerine, onu, eski eşinin yanına bırakmak için Seul’den kalkıp Busan’a gidecek olan trene gönülsüzce biner. Tren tam kalkmak üzereyken, sıra dışı bir virüsten etkilenen genç bir kadın, trendekilere virüsü yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, teker teker zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan’a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

 

 

“KIZIMLA BENİ, KARANTİNA BÖLGESİNDEN KURTARABİLİR MİSİNİZ?”

İşi, ailesinden önce gelen bir fon operasyon sorumlusu, Seok-Woo. GONG Yoo Bir fon operasyon sorumlusu olabilmek için sahip olunması gereken saygıya, yeteneğe ve iradeye sahip. Doğum günü hediyesi olarak kızını, eski eşinin yanına götürmeye karar verir ve birlikte, Busan trenine binerler. Ancak farkında olmadığı bir şey var; o güneye doğru yol aldıkça, tüm ülkeyi ele geçiren, kaynağı belirsiz bir virüs patlak verir.

zombi-4

“VAKTİNİ BOŞA HARCAMAK İSTEMİYORUM. TEK BAŞIMA GİDEBİLİRİM.

” Babasıyla Busan treninde yolculuk eden, Su-an. KIM Su-an Sürekli meşgul olan babasıyla annesinin boşanmış olmaları yüzünden, büyük annesi tarafından büyütüldü ve hayatı biraz erken tanır. Doğum gününde en çok istediği şey, annesiyle vakit geçirmektir. Babasını, birlikte Busan’a gitmeye ikna eder.

zombi-1

“HERKES KORKUYOR.

” Hamile olmasına rağmen, ihtiyacı olanların yardımına koşar, Sung-kyung. JUNG Yu-mi Kocasıyla birlikte Busan’a yolculuk eder. Kargaşa patlak verdiğinde sakin kalmayı başarıp, içgüdüsel olarak ihtiyacı olanların yardımına koşar.

“ÖNDEN BEN GİDERİM.”

Karısını kurtarmak için gözünü bir an bile kırpmaz, Sang-hwa. MA Dong-seok Sang-hwa, hamile karısıyla birlikte Busan yolunu tutar. Virüs trende yayılmaya başladığında sadece kendisi için değil karısı ve doğmamış çocuğu için de savaşmak zorundadır.

 

“ÜZGÜNÜM, KİMSE BAŞARAMADI.”

Lisenin en yetenekli beyzbol oyuncusu, Young-guk.

CHOI Woo-Sik Beyzbol takımıyla birlikte yolculuk eder ama virüs trene yayıldığında takım arkadaşlarından kopar ve hayatta kalmanın yollarını arar.

“HAYIR! ARKADAŞLARIM GELMEDİ DAHA!”

Lise beyzbol takımının ponpon kızı, Jin-hee. AN So-hee Young-guk’un ilgisini çekmek için ponpon kız olur. Zombiler trenin her yerini ele geçirdiğinde, korkunun, insanları nasıl canavarlaştırdığını görür.

zombi-2

“BURADAKİ HERKES, BİR YAKININI KAYBETTİ.,

” Duygusuz ve bencil, üst düzey şirket yöneticisi, Yong-suk. KIM Eui-sung Bir otobüs şirketinin başında yer alan Yong-suk’un gaddar bir karakteri var. Bir çaresizlik anında, başkalarının hayatını hiçe sayabilecek biri.

YÖNETMEN YEON Sang-ho

“Bu tür, Kore sinemasının çok üstüne eğilmediği bir tür. Ancak bu türde, Hollywood sinemasında rastlanmayan, Korelilere has duygular var. Bu filmin, bir katarsis deneyimi yaşatmasını istedim.”

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Yeon Sang-ho

Yapımcılar: Kim Woo-taek, Lee Dong-ha

Görüntü Yönetmeni: Lee Hyung-deok

Senarist: Park Joo-Suk, Yeon Sang-ho

Müzik: Jang Young-gyu

Oyuncular: Gong Yoo, Kim Su-an, Yung Yu-mi, Ma Dong-seok, Choi Woo-Sik, An So-hee, Kim Eui-sung

Süre: 118 dakika

zombi ekspresi, zombi filmleri,zombi oyuncuları,zombi oyunları,zombi fragmanı,zombi yönetmeni,zombi hangi seanslarda

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.