TOY SEZONU FESTİVALLE KAPATIYOR!

0

Geçen yıl Kasım ayında kapılarını açan TOY İSTANBUL ilk sezonu boyunca sahnesinde yer alan ve destek veren oyunlar ile yeni sezonda sahnesinde yer alacak yepyeni oyunların da yer aldığı bir festival düzenliyor. 5 ile 27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek TOY Festivalin ilk oyunu ‘Kaplan Sarılması’.

Şebnem Bozoklu ve Kerem Fırtına’nın rol aldığı TOY Prodüksiyonu ‘Kaplan Sarılması’ açılıştan sonra festival boyunca Cuma akşamları sahnede olacak. ‘Kaplan Sarılması’, izleyiciye teknolojiyle iç içe geçmiş hayatlarımızı ve yalnızlıklarımızı bir kadının trajikomik hikâyesi üzerinden sorgulatıyor.

Yeşim Ceren Bozoğlu’nun yönettiği ‘Diva Ve Kırık Bebekler’ ise ilk kez seyirci karşısına çıkıyor. Zaman yolculuğundaki bir kadının gerçek aşkı bulma hikâyesi olan ‘Diva ve Kırık Bebekler’de Pınar Ataer sahnede olacak. Koreografi de Ataer’e ait.

slider-700x350 (1)

Öykü Gürman ve Füruzan Asena Ongan’ın rol aldığı, çağımızda hızla tükenen duyguları, plastikleşen ilişkileri, evlilikleri ve sahtelikleri anlatan ‘Plastik Aşklar’ ile hiçbir şeye inanmayan ve her şeyle dalga geçen, zamanın ötesinden iki kadının anlatımıyla farklı oyunculuk tarzlarını harmanlayan ‘Şatonun Altında’ ilk kez  TOY İstanbul sahnesinde yer alacaklar.

Festivalde sezon boyunca TOY İstanbul sahnesinde izlediğimiz İştar Gökseven, Faruk Barman ve Yağız Can Konyalı’nın rol aldığı Tiyatro Yan Etki prodüksiyonu ‘Çıkmaz Sokak Çocukları’; Siyah Beyaz ve Renkli Tiyatro’nun çağımızın korkusu ‘Zenofobi’yi sorgulayan oyunu ‘Yuva’; Aslı Yılmaz, Güneş Sayın, Metin Yavuzoğlu ve Salih Bademci’nin sahne aldığı ‘Tesir’; Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği bir aileden üç kuşak kadının hikâyesi ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’; yönetmenliğini Meltem Cumbul’un yaptığı ‘BLU’; Sedef Ecer’in yazdığı ve Mert Öner’in yönettiği ‘Kenardakiler’; erkek egemen toplumsal yapıya itiraz ederek yapının yarattığı mağduriyeti sahneye taşıyan Melike Güner, Faruk Barman ve Reyhan Kırıoğlu’nun rol aldığı ‘Medet’; Neil LaBute’nin attığımız adımların sorumluluğunu alıp almamak, sonuçlarıyla yüzleşip yüzleşmemek üzerine yazdığı üç kısa oyundan oluşan ‘Soğuyunca Acımaya Başlar’ bir kez daha sahnede olacak.

TOY Festival minik izleyicileri de Çizgi Kukla Tiyatrosu Prodüksiyonu iki oyunla buluşturacak: La Fontaine’in klasik hikâyesi ile başlayıp farklı bir hal alan ‘Kahraman Ağustos Böceği’ ile akvaryum dünyasından sıkılan Renkli isimli balığın maceralarını anlatan ‘Renkli Balık Yeni Dünyalar Kâşifi’.

Oyunlar hakkında ayrıntılı bilgi www.toyistanbul.com adresinden alınabilecek.

slider-2000x1000 

TOY FESTİVAL PROGRAMI

5 Mayıs    Cuma  20.30 Kaplan Sarılması

6 Mayıs   Cumartesi  20.30  Şatonun Altında

7 Mayıs   Pazar  13.30 Renkli Balık Yeni Dünyalar Kaşifi

9 Mayıs   Salı  20:30  Çıkmaz Sokak Çocukları

10 Mayıs  Çarşamba  20.30  Tesir

11 Mayıs   Perşembe  20.30  Medet

12 Mayıs   Cuma  20.30  Kaplan Sarılması

14 Mayıs   Pazar  13:30  Kahraman Ağustos Böceği

16 Mayıs  Salı  20.30  Kenardakiler

17 Mayıs  Çarşamba  20.30  Plastik Aşklar

18 Mayıs  Perşembe  20.30  Yuva

19 Mayıs  Cuma  20.30  Kaplan Sarılması

20 Mayıs  Cumartesi  20:30  BLU

21 Mayıs  Pazar  20:30  Diva ve Kırık Bebekler

23 Mayıs  Salı  20.30  Çıkmaz Sokak Çocukları

24 Mayıs  Çarşamba  20.30  Soğuyunca Acımaya Başlar

25 Mayıs  Perşembe  20.30  Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin

26 Mayıs  Cuma  20.30  Kaplan Sarılması

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.