Dünya Kadınlar Gününde Pedallı Kadınlar ‘Küçük Prens’le Buluşuyor

0

Dünya kadınlar gününde Pedellayan Kadanlar ‘Küçük Prens’ ile buluşuyor.

 Ankaralı ‘Pedallayan Kadınlar’ Topluluğu Dünya Kadınlar Günü’nde Tiyatro Tempo’da buluşup ‘Küçük Prens’ oyununu izleyecekler. Tiyatro Tempo ve Pedallayan Kadınlar Topluluğu’nun birlikte düzenledikleri etkinlik Kuğulu Park’ta saat 18.30’da başlayacak ve Tiyatro Tempo’da ‘Küçük Prens’in saat 20.00’da izlenmesiyle son bulacak.

Ankara’daki kadınların şehirde bisiklet kullanmalarını teşvik etmek amacıyla bir araya gelen topluluk, trafikte bisikletin de bir ulaşım aracı olduğu bilincini kazandırmayı amaçlıyor. Pedallayan Kadınlar adına konuşan Burçin Tarhan, kadınların sokakta özgürce dolaşabilmeleri ve ikinci plan olmaktan çıkıp bisikletleriyle de dolaşabileceklerini göstermek istediklerini dile getiriyor ve ekliyor: Sloganlarımızdan biri de ‘yan koltuktan in bisiklete bin’.

Kuc.PRN. 9

                                                              Araba yerine bisiklet kullanımını özendirmek için değişik etkinlikler düzenleyen ‘Pedallayan Kadınlar’ bu kez ‘sanatsal’ bir etkinliğe bisikletleriyle toplu olarak gidecekler. Ankara’nın önemli simgelerinden biri olan Kuğulu Park’ta başlayacak etkinlik küçük bir tur sonrasında Tiyatro Tempo’da izlenecek ‘Küçük Prens’ oyunu ile son bulacak. Tiyatro Tempo yönetici ve oyuncusu olan Marina Yüce Dünya Kadınlar Günü’nde böyle çevreci bir anlayışa sahip bir topluluğu konuk ediyor olmaktan mutluluk duyduklarını ve tüm kadınların bu özel gününü kutladığını belirtiyor.

Bu yıl Tiyatro Tempo’nun repertuarına giren ve ‘aile oyunu’ olarak isimlendirilen Küçük Prens 12 yaş üstü genç ve yetişkinler için sahnelenmiş bir kukla oyunu. Rus yönetmen Antonina Dobrolyubova’nın uyarlayıp sahnelediği, kukla tasarımını Olga İvçenko’nun yaptığı oyunda Tiyatro Tempo Sanatçıları Marina Yüce, Ceylan Özen ve Haluk Yüce rol alıyor ve kuklaları oynatıyorlar. Kara tiyatro ve kukla tekniğinin başarıyla buluşturulduğu oyundaki etkileyici görsellik ve şiirsellik izleyicinin ilgisini sürekli üzerinde tutmayı başarıyor.

İletişim için: Yulianna Bayram: 0 533 209 94 41

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.