İKSV ve Zorlu PSM Birlikte Ortak Proje: Göl-Kuğu Gölü’ne İthafen

0

Monte Carlo Balesi’nden “GÖL – Kuğu Gölü’ne ithafen”, ünlü koreograf ve yönetmen Jean-Christophe Maillot’nun klasik repertuvarın başyapıtlarından Kuğu Gölü’ne getirdiği heyecan verici çağdaş yorumla iki gece üst üste seyircilerle buluşacak.

İzleyicilerin nefesini tutarak izleyeceği “GÖL – Kuğu Gölü’ne ithafen”, 16 Mayıs Salı ve 17 Mayıs Çarşamba akşamları saat 20.00’de Zorlu PSM Ana Tiyatro’da izleyiciyle buluşacak. Dansı tiyatroyla birleştirirken sanatın tüm alanlarından beslenen yönetmen ve koreograf Jean-Christophe Maillot’nun, Fransa’nın en önemli edebiyat ödüllerinden Goncourt Akademisi Ödülü’nün sahibi yazar Jean Rouaud’nun işbirliğinde hayata geçirdiği prodüksiyon, Çaykovksi’nin başyapıtına yepyeni bir yaklaşım getiriyor. “GÖL – Kuğu Gölü’ne ithafen”de, Siegfried ve Odette’in zamana meydan okuyan hikâyesi, çarpıcı sahne tasarımı ve kostümlerle büyüleyici bir deneyime dönüşüyor. Gösterinin sahne tasarımı, ışık ve karanlıkla oynayarak düşlerin gerçeğe dönüştüğü bir dünya yaratan görsel yönetmen Ernest Pignon-Ernest tarafından hazırlandı. Philipe Guillotel’in klasik ve güncel öğeleri kullanarak hazırladığı kostümler ise eseri tamamlıyor. Kökleri, Sergei Diaghilev önderliğinde 1909 yılında atılan ve tüm dünyada bale sanatına yeni bir anlam katarak çığır açan Ballets Russes Topluluğu’na dayanan Monte Carlo Balesi, 1985 yılında H.R.H. Hannover Prensesi’nin isteğiyle kuruldu. 1993 yılından bu yana Jean-Christophe Maillot’nun yönetiminde olgunluk ve mükemmelliğin temsili haline gelen topluluk 50 başarılı dansçıdan oluşuyor. Monte Carlo Balesi, Jean-Christophe Maillot’nun 20 yılı aşkın süredir hazırladığı efsanevi Vers un pays sage (1995), Roméo et Juliette (1996), Cendrillon (1999), La Belle (2001), Le Songe (2005), Altro Canto (2006), Faust (2007) ve LAC (2011) gibi gösterileriyle günümüzün en önemli topluluklarından biri haline geldi. Monaco Prensliği Kültür Nişanı, Sanat Madalyası ve Legion d’Honneur nişanının da sahibi olan Jean Christophe Maillot, aynı zamanda dans dünyasının uluslararası çaptaki en önemli etkinliği sayılan Monaco Dans Forumu’nun da kurucusu. Maillot, 2015 senesinde Hırçın Kız ile En İyi Performans da dâhil olmak üzere üç farklı dalda Moskova Altın Maske’ye layık görüldü.

 

Monte Carlo Balesi “GÖL – Kuğu Gölü’ne İthafen” Gösterisinin Biletleri Nerede, Ne Kadar? İKSV ve Zorlu PSM işbirliğinde, 16 ve 17 Mayıs akşamları Zorlu PSM Ana Tiyatro’da gerçekleştirilecek “GÖL – Kuğu Gölü’ne İthafen” gösterisinin biletleri 11 Şubat Cumartesi günü satışa çıkıyor. Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), biletix.com, İKSV Ana Gişe (10.00–18.00 saatleri arasında; pazar günleri hariç) ve Zorlu PSM gişelerinden satılacak biletlerin fiyatları 300-250- 200-150- 90-50 TL arasında olacak. Gösteride tam biletlerin yanı sıra öğrenciler için indirimli bilet de sunuluyor. Lale Kart üyeleri, biletlerinde %25’e varan özel indirimlerden yararlanabiliyor. Ayrıca, sınırlı sayıdaki Zorlu World sahiplerine etkinlik biletleri %20 indirimli. – See more at: http://www.medyatava.net/haber/iksv-ve-zorlu-psm-isbirliginde-ozel-bir-proje-gol-kugu-golune-ithafen_142587#sthash.JE2K3005.dpuf

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.