İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Kasım Ayı oyunları;

Yetişkin Oyunları;

Kasım Oyunları; Geç Kalanlar, Şahane Züğürtler, On İki Öfkeli Adam, Hisse-i Şayia, Fehim Paşa Konağı, Yangın Yerinde Orkideler, Saadet Hanım, Ayaktakımı Arasında, Aldatma, Cyrano De Bergerac, 12. Gece, Martı, İki Arada Bir Yerde…

çocuk oyunları;

Bir Kümes Hikayesi, Yaşasın Barış, Bisküvi Adam, Üzgün Ağaçlar Ülkesi, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Define Adası, Harikalar Mutfağı, Üç Kardeş Muhteşem Kurt, Piti, Balon, Karagöz Çiftlik Bekçisi, Karagöz’ün Uykusu ve Alaaddin’in Sihirli Lambası
Kasım ayında sahnelenecek oyunlar ve konuları şöyle;
 
Yeni Oyun ‘Geç Kalanlar’ 
Pervin Ünalp’ın yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği Geç Kalanlar Kasım ayında seyirciyle buluşuyor.Yaşadığımız her günü güzel bir güne dönüştürmek varken, “güzel bir gün”ün bize çıkıp gelmesi için öylece oturup bekleriz. Çoğu zaman yaşamak yerine erteleriz. Tüketmenin bencilliğini, paylaşmanın samimiyetine yeğleriz. Oysa ihtiyacımız olan tek şey, biraz farkındalıktır. Geç Kalanlar, sordukları ve sorduklarıyla seyircisine derinlikli bir yüzleşmenin resmini gösteriyor. Oyunda; Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman ve Zafer Kırşan rol alıyor. Oyun; 23 – 26 Kasım 2016 ve 30 Kasım 2016 – 3 Aralık 2016 tarihleri arasında ise Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.
SAADET HANIM
Ahmet Levent Pala’nın yazdığı Saadet Hanım, Tolga Yeter rejisiyle sahneye taşınıyor. Tenha bir banka şubesi, günün öğle saatleri. Emekli ilkokul öğretmeni Saadet Yurtlu parasını çekmek için bankaya gelir. Bugün aynı zamanda oğlu Sermet’in de doğum günüdür ve oğlu için sürpriz bir doğum günü kutlaması planlamaktadır. Ancak bugüne dair sürprizleri olan sadece Saadet Hanım değildir ve birkaç dakika sonra bankada yaşanacaklar Saadet Hanım’ın bütün planlarıyla beraber hayatını da altüst edecektir. Oyunda; Arda Alpkıray, Cafer Alpsolay, Çağlar Ozan Aksu, Elyesa Çağlar Evkaya, Esen Koçer, Hazal Uprak, Müslüm Tamer, Nilgün Kasapbaşoğlu, Selim Can Yalçın, Serap Doğan, Şenay Bağ ve Vildan Türkbaş rol alıyor. Oyun; 3 – 5 Kasım 2016 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde, 16 – 19 ve 23 – 26 Kasım 2016 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde, 30 Kasım 2016 – 3 Aralık 2016 tarihleri arasında ise Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.
 
 
YANGIN YERİNDE ORKİDELER
…Orkideleri hep bir “ballad” olarak düşündüm. Hakkı yenmişlerin, hayatın-toplumun- yerleşik düzeninin kıyısına itilmişlerin, uyurgezerlerin, mutsuzların, sırtından yaralıların, alkoliklerin, esrarkeşlerin, yalancıların, masal anlatıcılarının, gezginlerin, kaybedecek hiçbir şeyi olmayanların, filmleri balkondan ya da hususiden değil, birinciden yani en ön sıralardan seyredenlerin, dünyaya kekremsi, ekşi bir sırıtışla bakanların, sis ve dumanlar içinde yaşayanların, bilgiye ve bilgisizliğe aynı tiksintiyle yaklaşanların, bütün bunlara rağmen ya da birazda bunlardan ötürü insan kalmayı becerebilmiş olanların şarkısı olsun istedim Yangın Yerinde Orkideler. Memet Baydur, 1990- İstanbul
Mehmet Baydur’un yazdığı Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda; Can Ertuğrul, Emin And, Eraslan Sağlam, Gözde İpek Köse, Ömer Barış Bakova ve Zümrüt Erkin rol alıyor. Oyun; 3 – 5 Kasım 2016 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde, 10 – 12 ve 17 – 19 Kasım 2016 tarihleri arasında ise Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.
MARTI
Anton Çehov’un yazdığı Behçet Necatigil’in dilimize kazandırdığı oyun Yıldırım Fikret Urağ rejisiyle Şehir Tiyatroları’nda seyirciyle buluşuyor. Sorin Çiftliği’nde bir akşamüstü… Çiftliğin hemen yanı başındaki gölün kıyısında hazırlanmış sahnede genç yazar Treplev’in oyunu oynanacaktır. Annesi ünlü aktrist Arkadina, sevgilisi başarılı yazar Trigorin ve ev halkı gösteriyi izlemek için toplanmışlardır. Oyunda Treplev’in aşık olduğu Nina oynayacaktır. Treplev’in hayali sanatta yeni biçimler bulmak, Nina’nın hayali ise ünlü bir aktrist olmaktır. Büyük umutlarla başlayan oyun annesinin yüzünden yarıda kesilince Treplev ve Nina başta olmak üzere hayatları savrulmaya başlayacaktır. Moskova’dan uzak bir çiftlikte bir araya gelen aristokrat ailenin, çöküş içinde olan ve yeni değişimlere ayak uyduramayan bireylerinin taşrada geçen dramatik öyküsü. Oyunda; Ersin Sanver, Hakan Arlı, Jülide Kural, Kamer Karabektaş, Mert Asutay, Mert Aykul, Mert Tanık, Nazif Uğur Tan, Pelin Abay, Rozet Hubeş, Yeşim Koçak ve Z. Bahar Çebi rol alıyor. Oyun; 16 – 19 ve 24 – 26 Kasım 2016 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyircinin karşısına çıkacak.
 
ON İKİ ÖFKELİ ADAM
Sinema ve sahnede bir klasik olmayı başarmış On İki Öfkeli Adam, Şehir Tiyatroları’nda çağdaş bir rejiyle 100. yılda tekrar seyircinin beğenisine sunuluyor. Şüphelinin suçlu olduğunun genel kabul görüldüğü jüride, bir üye bu karara karşı çıkarsa ne olur? 12 jüri üyesi üzerinden adalet kavramını sorgulayan, Reginald Rose’un yazıp Arif Akkaya’nın yönettiği oyunda; Ahmet Özarslan, Ali Gökmen Altuğ, Burteçin Zoga, Enes Mazak, Gün Koper, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Nihat Alpteki, Rahmi Elhan, Erkan Akkoyunlu, Yalçın Avşar ve Serdar Orçin rol alıyor. Oyun, 3 – 5 Kasım 2016 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, 24 – 26 Kasım 2016 tarihleri arasında ise Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.
 
FEHİM PAŞA KONAĞI 
Turgut Özakman’a 1979 yılında Büyük Ödül kazandıran Fehim Paşa Konağı, 1908 yılında, 2. Meşrutiyetin arifesinde, Abdülhamit’in istibdadının son dönemlerinde geçer. Eski Kabadayı Rasim Baba’nın oğlu Yusuf gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Baba’yı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa’ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa’nın konağına götürür. Fakat Yusuf’un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince, Rasim Baba büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa’nın kızına âşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli bir olaylar dizisi gelişir. Turgut Özakman’ın yazıp Kemal Kocatürk’ün yönettiği oyunda; Ali Karagöz, Bahtiyar Engin, Cihan Kurtaran, Çağatay Palabıyık, Gülsün Odabaş, Hamit Erentürk, Murat Ozan, Murat Üzen, Nazan Yatgın Palabıyık, Nevzat Çankara, Orhan Hızlı, Pelin Budak, Pınar Demiral, Selçuk Soğukçay, Serkan Bacak, Volkan Ayhan ve Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor.  Oyun; 2 – 5 Kasım 2016 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde. 17 – 19 Kasım 2016 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde, 1 – 3 Aralık 2016 tarihleri arasında ise Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.
ŞAHANE ZÜĞÜRTLER
Rusya’daki devrimden sonra pek çok Rus asilzadesi batı ülkelerine kaçtı. Ouratieff çifti de bu ailelerden biridir. Çar’a ait yüklüce bir serveti de beraberinde getiren çift bu paraya dokunmaz, çeşitli evlerde hizmetçilik ve uşaklık yaparak hayatlarını sürdürmeye devam ederler. Ancak bu herkesin gözü vardır ve Ouratieff çifti parayı korumak için büyük bir gayret içindedir. Neticede çok büyük bir servete hükmetmekle beraber yoksul bir hayat yaşayan çiftin başına akılalmaz olaylar gelir. Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden Jacques Deval’in yazdığı çevirisini Asude Zeybekoğlu’nun yaptığı oyunu Haldun Dormen yönetiyor. Oyunda; Barış Çağatay Çakıroğlu, Can Başak, Can Doğan, Ceylan Çete, Çağrı Özgür Hün, Dilay Taşkaya, Engin Akpınar, Hakan Güner, Buğra Can Ildırışık, Müge Akyamaç, Özgün Akaçça, Onur Şirin ve Süeda Çil rol alıyor. Oyun; 2 – 5 ve 9 – 12 Kasım 2016 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 30 Kasım 2016 – 3 Aralık 2016 tarihleri arasında ise Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.
CYRANO DE BERGERAC 
Edmond Rostand’ın yazdığı Cyrano De Bergerac, Mehmet Birkiye rejisiyle seyirciyle buluşuyor. Kılıç kullanması ve şairliğiyle hayranlık uyandıran Cyrano’nun tek kusuru, haddinden fazla büyük olan burnudur. Kendini son derece çirkin bulan Cyrano, kuzeni Roxane’a aşık olur, ne var ki Roxane, Cyrano’nun bölüğünden genç ve yakışıklı Christian’a aşıktır. 17. yüzyıl Fransa’da yaşamış şair ve silahşör Cyrano De Bergerac’ın hayatından esinlenen oyun, aşkı, kahramanlığı ve gururu anlatıyor. Oyunda; Gizem Akkuş, Doğan Altınel, Göksel Arslan, Şeyda Arslan, Musa Arslanali, Murat Bavli, Gülşah Bayar, Damla Cangül, Seda Çavdar, Özgür Dağ, Özgür Dereli, Gökhan Eğilmezbaş, Ada Alize Ertem, Tanju Girişken, Hakan Gümüş, Çiğdem Gürel, Lale Kabul, Cem Karakaya, Hüseyin Kefeli, Derya Keykubat, Ertan Kılıç, Asrın Gurur Kuyucak, Cem Uras, Okan Patırer, Yiğit Sertdemir, Emrah Derviş Soylu, Can Tarakçı, Ayşecan Tatari, Hasip Tuz, İbrahim Ulutaş ve Emrah Can Yaylı rol alıyor. Oyun; 9 – 12 Kasım 2016 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde, 24 – 26 Kasım 2016 ve 1 – 3 Aralık 2016 tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi’nde seyircinin karşısına çıkacak.
 
ALDATMA
Harold Pinter’in yazdığı Haluk Bilginer’in dilimize kazandırdığı oyun Ahmet Levendoğlu rejisiyle seyirciyle buluşuyor. Çağdaş İngiliz tiyatrosunun en önemli yazarlarından Harold Pinter, Aldatma’da “kadın, kocası ve sevgilisi” üçgeni çerçevesinde, çok katmanlı aldatma olgusunu irdelerken; güç, hırs, tutku, dostluk, aile gibi kavramları özgün tiyatro dili ile sorguluyor. Oyunda; Burak Davutoğlu, Direnç Dedeoğlu, Gökçer Genç ve Şebnem Köstem rol alıyor. Oyun; 9 – 12 ve 16 – 19 Kasım 2016 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 1 – 3 Aralık 2016 tarihleri arasında ise Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.
 
12. GECE
Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece’de, ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino’nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia’ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki şimdi erkek kılığındaki Viola’ya aşık olana dek. Bu sırada, Olivia’nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio’ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır. William Shakespeare’in yazdığı, Zeynep Avcı’nın dilimize kazandırdığı oyunu Serdar Biliş yönetiyor. Oyunda; Mana Alkoy, Pınar Aygün, Seda Fettahoğlu, Senan Kara, Berk Samur, İsmet Şahin, Erkan Sever, Doğan Şirin, Levent Öktem, Özge Özder, Kubilay Penbeklioğlu, Eylül Soğukçay, Ersin Umulu, Tolga Yeter ve Bennu Yıldırımlar rol alıyor. Oyun; 10 – 12 Kasım 2016 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.
HİSSE-İ ŞAYİA (BİR EVLİLİK KOMEDİSİ)
Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci’nin oyunu; ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan (“hissei şayia”) karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alıyor. Şiddetli geçimsizlikle boşanıp yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada ezeli-ebedi kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan fakat aslında her şeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın öyküsü eğlenceli bir üslupla aktarılıyor. İ. Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyunda; Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Sezai Aydın, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz ve Zihni Göktay rol alıyor. Oyun; 2 – 5 Kasım 2016 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 17 – 19 ve 23 – 26 Kasım 2016 tarihleri arasında ise Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.
AYAKTAKIMI ARASINDA 
Şehir Tiyatroları Rus edebiyatının dev yazarı Maksim Gorki’nin önemli oyunu Ayaktakımı Arasında’yı Orhan Alkaya rejisiyle sahneye taşıyor. Maksim Gorki, Çehov’un deyişiyle, “Tahrip edilmesi gereken her şeyi tahrip eden bir muhrip”ti. Çağının gerçek insan figürlerinden yola çıkarak yazdığı Ayaktakımı Arasında (Na Dne) oyunu, 1903’teki ilk sahnelenişiyle birlikte, dünya tiyatrosunun klasikleri sınıfına girdi. Farklı kesimler, farklı sınıflardan gelen ve bir toplum panoraması oluşturan karakterleri, sürüklendikleri hayatın dibinden sıyrılıp, bütün yaşantı zenginlikleriyle tiyatro sahnesinde belirdi. Devrimin ayak seslerinin duyulmaya başladığı bir tarihsel dönemeçte, “dipte”ki hayatlarına tutunmanın yolunu arayan bu insanlar, hâlâ çok tanıdık. Oyunda; Rıdvan Çelebi, Yeşim Koçak, Şirin Kılavuz, Yılmaz Meydaneri, Serdar Orçin, Ali Gökmen Altuğ, Buket Yanmaz Kubilay, Irem Erkaya, Semah Tuğsel, Kutay Kırşehirlioğlu, Ahmet Özarslan, Mehmet Avdan, Mert Tanık, Mazlum Kiper, Çaglar Polat, Tuğrul Arsever ve Emrah Özertem rol alıyor. Oyun; 10 – 12 Kasım 2016 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.
İKİ ARADA BİR YERDE
Danis Tanovic’in “Tarafsız Bölge” adlı film senaryosundan oyunlaştırılan İki Arada Bir Yerde adlı oyun Yıldıray Şahinler’in rejisiyle sahneye taşınıyor. “İki Arada Bir Yerde”, savaşın tam orta yerinde “iki taraf” haline gelmiş ya da düşürülmüş “asker-insan’ların” durumunu anlatıyor. Adları yaşam biçimleri, uğruna savaştıkları değerler, hatta beklentileri, birbirinin benzeri olanları ateş altındaki korkuları, tedirginlikleri, öfkeleri oyunda konu ediliyor. Oyunda; Cengiz Tangör, Mehmet Sefa Öztürk, Yıldıray Şahinler, Mehmet Soner Dinç, Murat Coşkuner, Reyhan Karasu, Ertuğrul Postoğlu ve Alp Tuğhan Taş rol alıyor. Oyun; 23 – 26 Kasım 2016 ve 30 Kasım 2016 – 3 Aralık 2016  tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.
ÇOCUK OYUNLARI
 
BİR KÜMES HİKAYESİ ( 5+ Yaş)
Kümeste yaşayan hayvanların dünyasına çocukların gözünden bakan oyun, kümes sakinlerinin maceralarını keyifli, eğlenceli ve eğitici bir dille anlatırken; çocuklara, birlik beraberlik içinde yaşama, arkadaşlık ve yardımseverlik gibi konular üzerine de önemli mesajlar veriyor. Hilmi Zafer Şahin’in yazdığı Ebru Üstüntaş’ın yönettiği oyunda; Enes Mazak, Erkan Akkoyunlu, Esra Ede, Fatma İnan, Hasip Tuz, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy ve Neşe Ceren Aktay rol alıyor. Oyun; 20 – 27 Kasım 2016 ve 4 Aralık 2016 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.
 
YAŞASIN BARIŞ (5+ Yaş)
Yaşasın Barış’ta, birbirleriyle ürettiklerini paylaşarak dostça yaşayan koyun ülkesi ve buğday ülkesi sadece kendini düşünen bencil vezirin hain planlarıyla savaşa başlarlar. Buğday ülkesinin her şeyin farkında olan prensesi kendini feda ederek “düşman ülkeye” gizlice girer. Mızıkasının umutlu ezgileriyle vezirin planlarını ortaya çıkarır ve herkesin ısrarla istediği barışı getirir. Hasan Erkek’in yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda; Cafer Alpsolay, Çağlar Ozan Aksu, Emrah Can Yaylı, Ercan Demirhan, Pelin Abay, Uğur Dilbaz, Volkan Öztürk ve Yağmur Damcıoğlu Namak rol alıyor. Oyun; 6 ve 13 Kasım 2016 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.
BİSKÜVİ ADAM (5+ Yaş)
Büyük evin saati Guguk Bey’in ansızın kısılan sesi, ev sahipleri tarafından  onu çöpe atılma tehlikesi ile karşı karşıya bırakmıştır. Ama mutfaktaki arkadaşları Tuz, Biber, sonradan aralarına katılacak olan Poşet Çay ve en çok da fırından yeni çıkmış Bisküvi Adam’ın yardımıyla bunun üstesinden hep birlikte  geleceklerdir. Bisküvi Adam’ın Fare ile mücadelesi de Rutin hayatlarına yeni bir tempo  getirir. Bir evin mutfağında, herkes uyuduktan sonra kurulan yepyeni bir dünyanın oyunu Bisküvi adam, mücadele, ön yargı,  yardımlaşma  ve her şeye rağmen birlikte yaşama kavramlarını eğlenceli bir dille anlatırken; çocukların hayal dünyasını renkli kılan neşeli sahneler de içeriyor. David Wood’s’un yazıp Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda Nazif Uğur Tan, Müslüm Tamer, Damla Cangül, Esen Koçer, Gülsün Odabaş ve Ada Alize Ertem rol alıyor. Oyun; 6 ve 13 Kasım 2016 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.
 
ÜZGÜN AĞAÇLAR ÜLKESİ  (5+ Yaş)
Gökçe Yaşar’ın yazıp, Yeşim Koçak ve Selin Türkmen’in yönettiği Üzgün Ağaçlar Ülkesi’nde tüm ağaçlar artık kocaman meyveler vermektedir. Kral da, yemeğe düşkün Kraliçe de  bu işten pek memnundur. Ama Büyücü’nün daha büyük meyveler yetiştirmek için hazırladığı iksirler, aslında bütün ağaçları hasta etmekte, kurutmaktadır. Prenses, ne yapsa da Kral babasına bunu anlatmayı başaramaz. Günün birinde Kraliçe de Prenses de iksirli meyvelerden yiyerek uykuya dalar. Şimdi Kral çok sevdiği kızı ve Kraliçe’sini uyandıracak bir çare bulmak zorundadır. Can Alibeyoğlu, Şenay Bağ, Melisa Demirhan, Zeynep Ceren Gedikali, Buğra Can Ildırışık, Emre Karaoğlu, Okan Karaca ve Can Tarakçı’nın rol aldığı oyun; 6 – 13 – 20 – 27 Kasım 2016  ve 4 Aralık 2016 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.
BİR GÜN AYAKKABIMIN TEKİ (3+ Yaş)
Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu mutfağı toplamaktan sıkılıp gitmeye karar verir ama ayakkabısının tekini bir türlü bulamaz. O da ne, önce ayakkabısının diğer teki, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlar. Kayıp ayakkabı, Kaptan Cook’u aramaya gitmiştir ve kim bilir başından ne maceralar geçmektedir… Derya Yıldırım’ın yazdığı, Özgür Kaymak’ın yönettiği oyunda Derya Yıldırım ve Derya Çetinel rol alıyor. Oyun; 6 – 13 Kasım 2016 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde, 17 – 24 Kasım 2016 ve 1 Aralık 2016 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde
DEFİNE ADASI (7+ Yaş)
Robert Louis Stevenson’ın eserinden Molcom Morgan’ın uyarladığı Cem Karakaya’nın yönettiği Define Adası’nda efsanevi korsan Kaptan Flint’in sakladığı define haritasını bulan Jim Hawkins ve o haritayı ele geçirmek için onun peşine düşen Uzun John Silver ve Kaptan Flint’in eski tayfalarının hikâyesi anlatılıyor. Direnç Dedeoğlu, Gülce Çakır, Alp Tuğhan Taş, Ayşem Yağmur Ulusoy, Barış Çağatay Çakıroğlu, Tanju Girişken, Şirin Kılavuz, Çağatay Palabıyık, Ahhan Şener, Selim Can Yalçın, Pelin Budak, Dilay Taşkaya, Seda Çavdar, Gizem Akkuş, Asrın Gurur Kuyucak, Şeyda Arslan, Derya Keykubat ve Reyhan Karasu’nun rol aldığı oyun; 6 – 13 – 20 – 27 Kasım 2016  ve 4 Aralık 2016 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde.
HARİKALAR MUTFAĞI (7 + Yaş)
Haluk Işık ve Ege Işık’ın yazdığı Uğur Arda Aydın’ın yönettiği Harikalar Mutfağı’nda Papatya Sokağı’nda lokantaları olan iki aşçı Gümüşkepçe ve Kırıkçatal’ın yemek pişirme macerası anlatılıyor. Oyunun önemli kahramanları, kedi Yorgunpençe, fare Kazmadiş ve bayan Gülücük’tür. Oyunda ustalığın, bir işi yaparken gösterilen özen, sevgi ve dikkatle ortaya çıkabileceği düşüncesi işleniyor. Özgür Dereli, Ertan Kılıç, Berfu Aydoğan, Gözde İpek Köse ve Nilay Bağ’ın rol aldığı oyun; 6 – 13 – 20 – 27 Kasım 2016  ve 4 Aralık 2016 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.
ÜÇ KARDEŞ VE MUHTEŞEM KURT (3+ Yaş)
Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, çocuk seyirci için oldukça eğlenceli bir el kuklası oyunu. Oyun, üç afacan kardeşin, yaramazlıklarını ve herkesin korktuğu Muhteşem Kurt ile tanışıp arkadaş olmalarını, mümkün olduğunca yalın biçimde, çocukların gözünden anlatıyor. Okan Karaca’nın yazıp yönettiği oyunda; Okan Karaca ve Pınar Aygün rol alıyor. Oyun; 3 ve 10 Kasım 2016 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, 17 – 18, 24 – 25 Kasım 2016 ve 1 – 2 Aralık 2016 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde.
BALON (7+ Yaş)
Balon, dünden bugüne sosyal hayatın siyahlarını ve beyazlarını bir balon metaforu ile seyirciye ulaştırıyor. Özellikle büyükşehirlerde sosyokültürel çeşitliliğin; bir mahalle ölçeğinde değerlendirildiğinde, yediden yetmişe yozlaşma sorunu ile karşı karşıya kalındığını apaçık görüyoruz.  Güzelliklerin gittikçe azaldığı mahalle hayatında, kötülüklerin ortaya çıkması, sorunların kartopu gibi büyümesi ve bununla beraber çözümsüz bir hal almasına sebep oluyor. Balonunu kötülükle şişiren Savaş için, hikâyemizin yaşandığı mahalle aranıp da bulunmayacak bir yer. Savaş, çocukların ve yetişkinlerin olumsuz davranışlarının hakim olduğu bu mahallede kendini çok mutlu hisseder. Balon adeta mahallenin nabzını ölçer, ne vakit kötülükler artıp, olumsuz durumlar meydana gelse, balon daha da büyür. Bir saatli bombanın patlamaya yaklaşması gibi balon da, her olumsuzlukta biraz daha büyür. Mahalledeki çocuklar oyunlarını doğru oynadıklarını ve çevrelerine zarar vermeden kimseyi üzmediklerini düşünürler. Yetişkinlerin çekişmeleri her geçen gün artar. Mahalle bakımsız bir hal alır. Ve bir gün mahalleye Savaş gelir… Murat Karahüseyinoğlu’nun yazdığı Murat Ozan’ın yönettiği oyunda, Arda Alpkıray, Tuğçe Açıkgöz, Berk Samur, Müge Çiçek, Nagehan Erbaşı, Hüseyin Kefeli, Çağlar Polat, Eylül Soğukçay, Doğan Şirin ve Nazan Yatgın Palabıyık rol alıyor. Oyun; 27 Kasım 2016 ve 4 Aralık 2016  tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.
KARAGÖZ ÇİFTLİK BEKÇİSİ (3+ Yaş)
Karagöz uzun zamandır işsizdir ve iş aramaktadır. Sonunda kendisine bir çiftlikte iş bulur. İşi hayvanların bakımını yapmaktır. Ama ortada bir sorun vardır. Karagöz, hayvanları tanımamaktadır. Özgür Atkın’ın yazıp, yönettiği oyunda İrem Erkaya ve Tankut Yıldız rol alıyor. Oyun; 3 – 4 ve 10 – 11 Kasım 2016 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde, 17 – 18, 24 – 25 Kasım 2016 ve 1 – 2 Aralık 2016 tarihlerinde ise Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde
KARAGÖZ’ÜN UYKUSU (3+ Yaş)
‘’Hoooor piiiş, hoooor piiiş. Yok olmadı. Hiiiiir poorrr, hiiiiir pooorrr. Yine olmadı… Uyuyamıyorum ” diyor Karagöz. Karagöz’ün uykusu kaçmış. Nerde bu uyku, kimde? Karagöz’e uyuması için yardımcı olmaya hazır mısınız? Özgür Atkın’ın yazıp Can Alibeyoğlu’nun yönettiği oyunda Elyesa Çağlar Evkaya ve Lale Kabul rol alıyor. Oyun;
3 – 4 ve 10 – 11 Kasım 2016 tarihlerinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.
ALAADDİN’İN SİHİRLİ LAMBASI (6+ Yaş)
Alaaddin, iyi niyetli, sevgi dolu, müziği çok seven bir gençtir. Rüyalarında gördüğü prensesle evlenmektir hayali. Ama bir türlü iş bulamaz kendine. Bir gün çok uzaklardan, şarkılarını dinleyen güzeller güzeli prensesle karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar. Kral’ın kötü yürekli veziri ise sihirli lambanın Alaaddin’in evinde olduğunu öğrenmiştir. Bakalım Alaaddin cin’inde yardımıyla önüne çıkan zorlukları aşabilecek mi? Turgay Yıldız’ın yazıp Özgür Atkın’ın yönettiği oyunda Ceysu Aygen, Serkan Bacak, İbrahim Can, Hamit Erentürk, Samet Hafızoğlu, Cihan Kurtaran ve Nilay Yazıcıoğlu rol alıyor. Oyun; 20 – 27 Kasım 2016 ve 4 Aralık 2016  tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.
İyi seyirler…
Harbiye Mh. Darülbedayi Cd. No.3 Şişli – İstanbul
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler – 0212 455 39 34 – 35
www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.