Kısakes’te Rekor Başvuru

0

Kısakes’te Rekor Başvuru

 27 ile 30 Eylül günleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Kısa Film Festivali’ne 101 ülkeden 1470 film başvurdu.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festival böylece alanında bir rekor kırmış oldu. Festival,Ortaköy Yetimhanesi’nde uluslararası sinema profesyonelleri ve genç sanatçıları atölyeler, özel tematik açık hava gösterimleri, söyleşiler, tanışma etkinlikleriyle biraraya getirmiş olacak.

Festival izleyicileri seçkiye giren filmlerin yanı sıra, ‘Ustalardan Kısa’lar’ ve ‘Gece Yarısı Korku Kısaları’ gösterimlerinde bu alandaki ilginç filmleri de izleyecekler. Festivalin sürpriz konuğu ise Mersin’de kurduğu ‘Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’ ile tanıdığımız ve ‘Bez Bebek’ isimli filmi uluslararası ödüllere değer bulunan Ümmiye Koçak olacak. Ayrıca Ortaköy Yetimhanesi’nde festival süresince Can Bonomo’nun kişisel sergisini de görülebilecek.

kısakes
Önceki festivalin ödül töreninden

Festivalin ödülleri 30 Eylül akşamı St. Benoit Lisesi’nde gerçekleşecek olan kapanış töreninde açıklanacak. ‘En İyi Kısa Film’leri belirleyecek olan seçici kurulda Vecdi Sayar, Farid Eslam, Ayşe Ünal ve Theron Patterson bulunuyor. Festivalin ‘Göç’ temalı ‘Pitching’ kategorisinde desteklenecek projeleri değerlendirecek seçici kurulda ise; Zeynep Atakan, NYU öğretim üyesi Selçuk Şirin, yönetmen Hakan Algül ve BAUMUS kurucu direktörü Ulaş Sunata bulunuyor. Değerlendirme sonucunda beğenilen projelere yapım desteği verilecek.

Festival kapsamında atölye çalışmaları da var: Harika Uygur ‘oyunculuk’, Derviş Zaim ‘yönetmenlik’,MayAna Creatives ‘animasyon’, Nesra Gürbüz ‘yapımcılık’, Istanbul Post Production ise ‘çekim sonrası yapım’ atölyeleri gerçekleştirecek.

30 Eylül Cuma akşamı saat 19:30’daki kapanış kokteylinin ardından, 20:30’da ödül töreni ile Festival sona eriyor.

Ayrıntılı bilgi ‘www.kisakes.orgadresinden edinilebilecek.

Sabit Doğan

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.