SİNOPALE-DÜNYA SİNEMASI SİNOP’TA

0

Uluslararası Sinopale Film Festivali Sinop’ta bir ilki gerçekleştirerek çağdaş sinema sanatının seçkin örneklerini Sinop halkıyla buluşturuyor. 21 ile 28 Ağustos 2016 tarihleri arasında Hal Sinop Buluşma Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Sinopale Film Festivali’nde Türkiye, Almanya, Fransa, Kosova ve Arjantin sinemasından kısa ve uzun metrajlı çarpıcı filmlere yer veriliyor.  Festivalde ayrıca beş gün boyunca Yusuf Emre Yalçın’la film atölyesi ve Buenos Aires Türk Filmleri Festival Direktörü Ali Taylan’la söyleşi düzenleniyor.

 

Sinopale’de yönetmen Samuel Collardey’in ‘Like a Lion (Aslan Parçası)’, Maggie Perren’in ‘Die Farbe des Ozeans (Okyanusun Rengi)’, Yusuf Emre Yalçın’ın ‘Tarzan Kemal – Bir Kentli Hikayesi’,François Pirot’nun ‘Mobil Home (Mobil Ev)’, Mitra Farahani’nin ‘Fifi Hurle De Joie (Fifi Mutluluktan Uçuyor)’, Yılmaz Vurucu’nun ‘İçimdeki Deniz’, Ali Taylan’ın ‘Carapachay’, Fabienne Godet’nin Une ‘Place Sur La Terre (Yeryüzünde Bir Yer)’, Edward Berger’in ‘Jack’ filmleri sinop film festivali’nde gösterilecek.

sinopale

Sinopale programında ‘Ars Electronica’ seçkisi kısa filmlerden de örnekler yer alıyor:  ‘Coda/Ölen Birine Azrail’in Doğumundan Ölümüne Hayatını Anlatması’, Melis Balcı ve Ege Okal’ın ‘Merkür’, ‘Le Gouffre (Köprü)’, ‘Whose Flag is it (Bu Kimin Bayrağı)’, ‘La Fenetre (Hastane), ‘Isolated (Zombi) veClement Trehin-Lalanne’ın ‘Aissa’ filmleri.

 

‘SİNOPALE’ NEDİR

Uluslararası Sinop Bienali (Sinopale) yerel kalkınma bağlamında sivil toplumun kültür ve sanat temelli diyalog geliştirmek amacıyla “paylaşıma dayalı bir sanat üretimi” modelinde bir araya gelmesini sağlayan uluslararası bir proje.Sinopale, İki yılda bir gerçekleştirilen bu projenin amacı; her yaştan kentlinin kendi yaşam alanlarını gelecek vizyonuna sahip olarak yeniden algılamalarının, kent sorunları üzerine düşünmelerinin, ortak tarihsel belleğin paylaşımının ve bunların sanat üretimine yönelik olarak gerçekleştirilmesini sağlamak. Sinopale Bunu gerçekleştirirken de daha iyi bir sosyal yaşam alanını oluşturmaya yönelik olarak kentsel, ulusal ve uluslararası çalışmalar düzenlemek.

www.dirensanat.com

sinopale_film_pop-up2

Sinopale, Uluslararası Sinop Bienali yerel kalkınma bağlamında, “paylaşımına dayalı sanatsal üretim” çerçevesinde, kültür ve sanat yoluyla diyalog kurmak amacıyla birlikte sivil toplum çizer, uluslararası bir proje modeli başlığı . Bu proje iki yılda gerçekleştirilen ve her yaştan vatandaşlar geleceğe yönelik bir vizyon ile kendi yaşam alanları yeniden algıladıkları yapmak için, kentsel, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma konusunda, tarihsel kolektif hafızayı paylaşabilir ve organize, kentsel sorunlar üzerine yansıtmak amaçlamaktadır sanatsal üretim yoluyla ve daha iyi bir sosyal yaşam alanı oluşturmak için.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.