KİMİNLE KONUŞUYORSUN?

0

 

Tiyatro Şehrin Azizleri Toplumda kadın cinayetlerine dikkat çekmek adına  Serkan Aksu’nun yazdığı Eraslan Sağlam’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Kiminle Konuşuyorsun’ adlı oyunu sezon sonu itibari ile daha çok kitleye ulaştırmak için ücretsiz oynayacak. Oyunu 5 mayıs Fatih Belediyesi Zübeyde hanım kültür merkezi 20:00 ve  13 Mayıs kartal Belediyesi Soganlık kültür merkezi 20:00’de dileyen tiyatroseverler izleyebilirler.

Oyunda Aynur Sağır, Başak Çolpan,Serkan Aksu,Serkan Ortaç rol alıyor.

 

OYUNUN YAZARI SERKAN AKSU’NUN OYUN HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ:

Ülkemizde sayıları günden güne artan kadın cinayetlerinin ve kadınların toplumdan ötekileştirilme çabalarının sonunun gelmesi adına tiyatro sahnesinde bir pencere açmak için ‘’Kiminle Konuşuyorsun?’’ oyununu icra etmek için yola çıktığımızı vurgulamak isteriz.

received_10153512280202221

Özellikle yaşadığımız modern çağda, kabul edilen medeni sınırlara senkronizasyonda toplum olarak uzak kaldığımızı ve bunun üzerine daha kararlı ve dominant bir şekilde gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kamu da derin yaralar bırakıp vicdanlarımızı etkileyen vahşice işlenmiş kadın cinayetlerini gördüğümüzde bu tespitimizin haklılığını görmekten derin bir üzüntü duyuyoruz. Toplumda kadının erkekler kadar katılımcı olmasına rağmen yeterli değeri alamaması ve bunun sonucunda bazı erkeklerin iç dünyasında kurguladığı hezeyanların dışa vurumu karşımıza kadınların taciz,tecavüz ve yaşamlarının sonlandırılması gibi en temel haklarının gasp edilmesi şeklinde çıkıyor.

received_10153519395152221

Kamoyu tarafından günlerce konuşulan ve gerekli dersleri çıkaramadığımız kadın cinayetleri unutturmamak ve gündem de tutmak amacındayız.

Bizlere göre bu tür şiddet eğilimlerinde bulunan erkekler çok küçük yaşta aileleri tarafından doğru şekilde eğitilebilir ve okul eğitimleri bunu desteklerse bu tür vakalarda gözle görünür azalmaların olacağını düşünüyoruz. Oyunun içeriğini küçük yaşta bir erkeğin babasını rol model alarak yetiştiğine ve ileriki yaşlarda kadına bakış açısının buna göre şekillendiğine ayırdık.

Tamamen yaşanmış hikayelerden oluşan ‘’Kiminle Konuşuyorsun?’’ oyunu nefesi yettiğince daha fazla insana ulaşma derdine sahiptir ve bu konunun gündemden düşmemesini kendine görev kabul etmiştir.

OYUNUN KÜNYESİ

TİYATRO: ŞEHRİN AZİZLERİ

YAZAR: SERKAN AKSU

YÖNETMEN: ERASLAN SAĞLAM

METİN DÜZENLEMELERİ: GÖKHAN ERARSLAN

MÜZİK: EMRAH CAN YAYLI

IŞIK KUMANDA: EKREM CAN ARSLANDAĞ

REJİ ASİSTANI: BAŞAK AYGÜN

GRAFİK TASARIM: YASEMİN TOPRAK

AFİŞ TASARIM: BUKET DİRİĞ

RESİM SEÇİCİ: ABDULLAH BOZOĞLAN

SAHNE TASARIMI: ERASLAN SAĞLAM

PRODÜKSİYON: TİYATRO ŞEHRİN AZİZLERİ(TİŞA)

GENEL KORDİNATÖR: SERKAN AKSU

OYUNCULAR: AYNUR SAĞIR

BAŞAK ÇOLPAN

SERKAN AKSU

SERKAN ORTAÇ

YARDIMCI OYUNCU: BALIK (AZİZ)

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.