6 ÜLKEDEN 6 HAMLET FİLMİ

0

Bu yıl 27. Düzenlenen Ankara Film Festivalinde 6 Ülkeden 6 Hamlet Filmi yer alıyor.

6 ÜLKEDEN 6 HAMLET FİLMİ 

Loft İncek’in bölüm sponsoru olduğu, British Council ve Shakespeare Lives’in destek verdiği ve “Dünyada Çürümüş Bir Şeyler Var!” başlıklı seçkide ise altı ülkeden altı Hamlet uyarlaması izlenebilecek. Bu özel bölümde yer alan yönetmenler ve filmleri şöyle:

Yeni Dalga akımının önemli temsilcilerinden Claude Chabrol’dan Ophélia, tiyatro ve sinema dünyasında hem oyuncu hem yönetmen olarak önemli izler bırakmış Laurence Olivier’den Hamlet, Finlandiyalı usta yönetmen Aki Kaurismaki’den Hamlet İş Başında, Yugoslav Kara Dalga akımının önde gelen yönetmenlerinden Krsto Papić’den Mrduši Donjoj Köyü Hamlet Sahneliyor, geçtiğimiz yıl ölen Avusturyalı sıradışı yönetmen, tiyatro oyuncusu ve senarist Peter Kern’den Hamlet – Bu Senin Ailen ve uluslararası bir festivalde Türkiye’den ödül alan ilk isim olan Metin Erksan’dan Kadın Hamlet: İntikam Meleği.

  

 Bölümün sürprizi ise “The Imitation Game” ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı olan Benedict Cumberbatch’in, Londra’da Barbican’da sahnelediği Hamlet oyunundan görüntülerin özenle kurgulandığı ve tiyatroseverlerin bu performansı sinemada izleme şansı yakalayacağı özel gösterim.

Seçkiye paralel iki söyleşi de yapılacak.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.