CORIOLANUS- İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

0

Soylu bir savaş kahramanı olan Coriolanus, suç işlemediği halde utanç verici duruma düşürülerek, politikacılar ve halk tarafından cezalandırılır. Erdemlerine saplantılı denebilecek ölçüde bağlı olan Coriolanus’un bu özelliği, “suç”unu oluşturur, ancak o yine de inandıklarını dillendirmeye devam eder. Roma’nın sözde demokrasisinin eğitimsiz ve aç halkı, başlarında güzel ama boş vaatlerde bulunan politikacılarla Coriolanus’un karşısına dizilirler. Fakat karşılarında savaş yaralarını gösterip oy toplamak varken onları küçümseyen bir general bulurlar.

Yazan: William Shakespeare Yöneten: Malcolm Keith Kay Çeviren: Özdemir Nutku Dramaturji: Yeşim Gökçe İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni: Zafer Kayaokay Yönetmen Yardımcıları: Zafer Algöz, Levent Niş Reji Asistanı: Gülcan Zebek Kay Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor Kostüm Tasarımı: Medine Yavuz Işık Tasarımı: İ. Önder Arık Müzik: Çağrı Beklen Oynayanlar: Tolga Evren (Caius Marcius Coriolanus), Tansel Öngel (Tullus Aufidius), Zafer Algöz (Menenius Agrippa), Hülya Çelik (Volumnia),Eylem Yıldız (Virgilia), Aylin Zobaroğlu (Valeria), Özgür Yalım (Cominius), Cengiz Daner (Sicinius Velutus), Dündar Müftüoğlu (Junius Brutus), Deniz Akel (Edil Aediles), Oğuzhan Ayaz (Titus Lartius), Senatörler: Tamer Subaşı, Can Albayrak, Kadir Çelik, Taygun Sungar, Poyraz Deniz Cem, Ferhat Akgün Askerler, Vatandaşlar ve Rahibeler: Duygu Sarışın, Yalçın Ertüre, Ferhat Akgün, Name Onal, Kutay Şahin, Gökhan Türkal, Sultan Ulutaş, Onur Kurşun, Tuğba Özoğlu, Atilla Can Çelebi, Müzeyyen Durgun, Burak Bercan, Tuğçe Tanıl, Erdem Yılmaz, Çağla Budak, Tunca Soysal

 

Yaklaşık 155′ sürer; ara yoktur.

Biletler: 25 TL | Öğrenci: 15 TL
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

Caddebostan Kültür Merkezi

18 Mayıs Çarşamba 20:30
19 Mayıs Perşembe 18:00

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.