6. SADRİ ALIŞIK ANADOLU TİYATRO ÖDÜLLERİ VERİLDİ

2014-2015 tiyatro mevsiminde Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’dan Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarının oyunlarının değerlendirildiği ‘Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri’ açıklandı. Bu yıl altıncısı düzenlenen ödülün seçici kurulu Gülşen Karakadıoğlu’nun (öğretim görevlisi, eleştirmen, yazar) başkanlığında Mehmet Ege (yönetmen, oyuncu), Prof. Dr. Deniz Bozer (öğretim üyesi, eleştirmen), Doç. Dr. Filiz Elmas (öğretim üyesi, eleştirmen), Akif Yeşilkaya (yönetmen, öğretim görevlisi), Mehmet Atay (yönetmen, oyuncu) ve Basri Albayrak’tan (oyuncu) oluşuyordu.

Çankaya Belediyesi’nin desteğiyle Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde gerçekleşen ödül töreninin açılışını Yekta Kopan “Her şeye rağmen inadına sanat” sözleriyle yaptı. Kerem Alışık ise ‘Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü’nü kazanan Sevgi Türkay’a verirken “Çolpan İlhan ailemizin kahramanı, emek üretim ilişkimizin kaynağı ve sanatsal tüm çabalarımızın mimarıdır. Ailem ve SAKM ailesi olarak ona bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sanatla nefes alabilen bireyler olarak bu acılı ve endişeli günlerimizde hayata sanatla tutunmaya çalışıyoruz. Çünkü sanatın bir yakınma değil, bir başkaldırı, bir moral gücü olduğunu biliyoruz. Bu duygu ve düşünceyi bizimle bu gece paylaşan sanat dostlarına teşekkür ediyor, ödül alan ve aday olan meslektaşlarımı kutluyorum.” dedi. ‘Onur Ödülü’ ise Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından Gülgün Kutlu’ya verildi. Seçici kurulda yer alan diğer isimler de diğer oyuncuları ödüllerini verdiler…
aa

6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri

Kadın Oyuncu: Elvin Beşikçioğlu (‘Mezarsız Ölüler’, Tatbikat Sahnesi)

Erkek Oyuncu: Erdal Küçükkömürcü (‘Satıcının Ölümü’, Ankara Devlet Tiyatrosu)

Yardımcı Kadın Oyuncu: Maral Üner (‘Hedda Gabler’, Ankara Devlet Tiyatrosu)

Yardımcı Erkek Oyuncu: Mert Kırlak (‘Gergedan’, Eskişehir B.B. Şehir Tiyatroları)

Komedi – Müzikal

Kadın Oyuncu: Ebru Nil Aydın (‘Shakespeare Zorda’, Ankara Devlet Tiyatrosu)

Erkek Oyuncu: İrfan Kılınç (‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’, Ankara DT)

Yardımcı Kadın Oyuncu: Şirin Giobbi (‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’, Ankara DT)

Yardımcı Erkek Oyuncu: Bülent Yıldırım (‘Tesadüfen Kadın Elizabeth’, Ankara Sanat Tiyatrosu)

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.