MÜSTESNA TİYATRO’DAN YEPYENİ BİR ‘KÜHEYLAN’

0

Müstesna Tiyatro, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor… Peter Shaffer’ın ünlü oyunu ‘Küheylan’ı, 3D mapping teknolojisiyle birleştirerek dev bir prodüksiyon hazırladı. Daha önce Mehmet Ali Erbil ve Tolga Çevik’in akıllardan silinmeyecek bir performansla oynadığı Alan Strang karakterini bu kez genç oyuncu Yağız Can Konyalı oynuyor.

khyln-2

 

Yönetmenliğini Uygar Özçelik’in üstlendiği Tamer Levent, Yağız Can Konyalı, Elif Erdal, İpek Tenolcay,Şener Savaş, Gözde Cığacı, Asil Büyüközçelik’in yer aldığı oyun 9 Mart Çarşamba akşamı saat 20:30’da, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde ilk kez seyirci karşısına çıkacak.

 

 

‘Amadeus’ filminin senaryosuyla Oscar ödülü kazanan yazar Peter Shaffer’ın kaleme aldığı Tony ödüllü ‘Küheylan’ sadece Broadway’de 1200’den fazla sahnelendi ve dünyada bir efsaneye dönüştü. Türkiye’de de birçok kez sahnelenen ve büyük ilgi gören oyun halen İstanbul’da ve Adana’da farklıyorumlarla sahneleniyor…’Psikolojik gerilim tarzındaki oyunda Alan Strang karakterini ülkemizde daha önce Mehmet Ali Erbil ve Tolga Çevik oynarken dünyada ise Harry Potter filmiyle üne kavuşan Daniel Radcliffe oynadı. 3D mapping yöntemiyle sahnelenecek olan ve perdesi Almanya’da özel olarak hazırlanan oyunda böylece, at kostümlü oyuncular yerine, sahnede gerçekten atların olduğu hissi verilerek seyircilerin bütün varlığıyla oyuna dahil olabilmesi amaçlanıyor. Sevgi Sanlı’nın dilimize aktardığı oyunda Seleme Gülen 3D animasyon/VFX’i, Şirin Dağtekin Yenen dekor ve kostüm tasarımını, Selen Korad Birkiye dramaturjisini, Akın Yılmaz ışık tasarımını, Asil Büyüközçelik yönetmen yardımcılığını, Bulut Şaşoğlu reji asistanlığını üstleniyor.

Biletler: www.biletix.com

FOTO GALERİ

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.