GÖRMEYERİ’NİN YENİ OYUNU ‘KİMSEYE BİR ŞEY SÖYLEMEYECEĞİM’

0

 

Görmeyeri’nin ikinci oyunu her geçen gün artan kadın cinayetlerinden yola çıkarak 1964 yılında Amerika’da gerçekleşen Kitty cinayetinden esinlenerek yazılan ‘Kimseye Bir Şey Söylemeyeceğim’… Oyun, gece geç vakit gelen bir telefonla başlar. Bir kadın evinin önünde saldırıya uğrar. Evinde karısının dönmesini bekleyen adamın hiçbir şeyden haberi yoktur. Telefon konuşması dakikalarca sürer. Kadın onu izleyen şahitlerin gözü önünde yardım ister. Telefon konuşması gittikçe tuhaf bir hal alır. Kadın yürüyemiyor, yardım bile isteyemiyordur. Evde bekleyen adam telefondan gelen sesin dışında bir şey düşünmüyor, düşünemiyordur…

 Uğur Küçükdağ yazıp yönetmenliğini üstlendiği oyun için “Zamanın geriye doğru aktığı, birbiri içine girdiği, belki görmekten ve duymaktan kaçacağınız, kimseye söylemek istemeyeceğiniz oyun.” diyor. “Seyretmek için salonda yerinizi aldığınızda anlatmaya çalıştıkları şeye dönüşeceksiniz. Psikoloji tarihi 50 yıl önce buna ‘Seyirci Etkisi (Bystander Effect)’ dedi. Aklınızdan 45 dakika tutup bitene kadar gözlerinizi kapatmayın! Ve lütfen çıktıktan sonra kimseye bir şey söylemeyin…” Oynayanlar: Nihan Aypolat, Ersin Arıcı, Ilgım Bakkaloğlu, Dekor tasarımı: Büşra Şen, Kostüm tasarımı: Öz Demir, Müzik:

Bulb, John Beltran, The Dead Company, Video – görüntü tasarımı: Ayşenur Vatansever

Tek Perde, 70 Dakika

D 22 Sahnesi

Bereketzade Mahallesi, Şair Ziya Paşa Yokuşu, No:13/A, Galata, Kuledibi/Beyoğlu

10 – 24 Mart Perşembe, saat 20.30

www.gormeyeri.com

www.tiyatrod22.com

Biletler Biletix ve sahne gişesinde.

Rezervasyon ve Gişe: (212)2931992

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.