ÜSKÜDAR MUSAİPZADE CELAL SAHNESİ’NDE ‘OYUNUN OYUNU’

0

İbbşt’larının yeni sahnelenmeye başladığı oyunu ‘Oyunun Oyununu’ Üsküdar Musaipzade Celal Sahnesinde Şubat Ayı’nın 3. ve 4.  haftalarında seyredebilirsiniz.

Oyun, bir tiyatro oyununu sahneye taşımaya çalışan bir grup oyuncunun perde arkasındaki yaşanan komik olaylarını anlatıyor.

Oyunun Oyunu, bir tiyatro toplulugunun “Çırılçıplak” adlı bir oyunun prova yapması sürecinde geçer. Provasını izledigimiz oyun zaman zaman yönetmen tarafından kesintiye ugratılır, oyundan ya da oyunculuklardan memnun olmayan yönetmen oyuna, rollere müdahale eder. “Çırılçıplak” adlı oyunda, oyunun geçtigi evin sahibi de olan yazar, maliye ile ilgili sorunlarından dolayı bir emlakçı ile anlasır, evini kiraya vermesi için hizmetçisine emanet eder ve sehirden uzaklasır. Evin bos oldugunu düsünen emlakçı kız arkadası ile eve gelip, evde hizmetçi ile karsılasınca sasırır. Birlikte geldigi kadını etkilemek için evin kendisine ait oldugu yalanını söyler, bununla da yetinmez evdeki hizmetçinin evi kiralamak için gelen biri oldugu yalanını uydurunca isler iyice sarpa sarar. Bu karısıklıga, bütün bu
olanlardan habersiz bir hırsız da eklenince olay iyice arap saçına döner

Michael Frayn’in yazdığı oyunu Lale Eren Türkçeye çevirdi. Ali Gökmen Altuğun yönetmenliğini yaptığı oyunda Ahmet Saraçoğlu,Aslıhan Kandemir,Aysen sezerel, Berna Oğuzutku Demirer,Caner Candarlı,Destan batmaz,Ergün Oğlu,İlhan Kilimci,Yeliz Gerçek

  1. Hafta: ON İKİ ÖFKELİ ADAM (3-4-5-6 Şubat)

onikiöfkeliadam

ON İKİ ÖFKELİ ADAM
Yazan : REGİNALD ROSE
Çeviren : CEMAL BERK
Yöneten : ARİF AKKAYA
Dramaturgi : HATİCE YURTDURU
Sahne Tasarımı : AYHAN DOĞAN
Kostüm Tasarımı : NİHAL KAPLANGI
Işık Tasarımı : ÖZCAN ÇELİK
Yönetmen Yardımcısı : ÇAĞLAR POLAT
Süre : 2 PERDE 1 SAAT 50 DAKIKA
OYUNCULAR
AHMET ÖZASLAN, ALİ GÖKMEN ALTUĞ, ENES MAZAK, ERKAN AKKOYUNLU,EZGİ SÜMER YOLCU, GÜN KOPER, KUTAY KIRŞEHİRLİOĞLU, MEHMET AVDAN, METİN ÇOBAN, NİHAT ALPTEKİ, RAHMİ ELHAN, SERDAR ORÇİN,YALÇIN AVŞAR
KONUSU
Şüphelinin suçlu olduğunun genel kabul görüldüğü jüride, bir üye bu karara karşı çıkarsa ne olur? 12 jüri üyesi üzerinden adalet kavramını sorgulayan oyun tiyatro seyircisi ile buluşuyor.

PİTİ (Ç.O) 7 ŞUBAT

Piti

  1. PİTİ (3+ Yaş)
    Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Piti oyununda, annesini kaybetmiş bir kaz yavrusu olan Piti, daha yumurtadayken üç kardeşin bahçesine yuvarlanır. Yumurta çatlar, içinden Piti çıkar. Üç kardeş Piti’yi çok severler ve ona annesini bulması için yardım etmeye karar verirler. Fakat Muhteşem Kurt peşinde olduğu uçurtmayı ele geçirebilmek için Piti’yi kaçırır. Oyunda; Şenay Bağ, Pınar Aygün, Engin Akpınar, Okan Karaca, Ceren Hacımuratoğlu rol alıyor.

 

  1. Hafta: TÜRKİYE KAYASI 10-11-12-13 Şubat 20:30)

türkiye kayası bir göç hikayesi gif

TÜRKİYE KAYASI “BİR GÖÇ HİKAYESİ”
Yazan : FEHİME SEVEN
Yöneten : ŞÜKRÜ TÜREN
Dramaturgi : GÖKHAN AKTEMUR
Sahne Tasarımı : BARIŞ DİNÇEL
Kostüm Tasarımı : AYŞEN AKTENGİZ
Işık Tasarımı : ZİLKİFLİ ÖZDEMİR
Efekt : ERSİN AŞAR
Yönetmen Yardımcısı : SİBEL TOPALOĞLU – ÜMRAN İNCEOĞLU-ELYASA EVKAYA
Süre : 2 PERDE 120 DAKİKA
OYUNCULAR
E.SEVTAP ÇAPAN, HAKAN YAVAŞ, HİKMET KÖRMÜKÇÜ, KUBİLAY PENBEKLİOĞLU, NEVZAT ÇANKARA, OKAN PATIRER, SELİM CAN YALÇIN
KONUSU
Türkiye Kayası, Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Geçmişlerini, anılarını ve hayallerini yaşadıkları yerde bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan aileyi, Türkiye sınırında kötü bir sürpriz beklemektedir.

 

  1. Hafta: OYUNUN OYUNU (17-18-19-20 Şubat 20:30) yeni oyunu
  2. 4.Hafta: OYUNUN OYUNU (24-25-26-27 Şubat 20:30)
    Yazan : MICHAEL FRAYN
    Çeviren : LALE EREN
    Yöneten : ALI GÖKMEN ALTUĞ
    Dramaturgi : ÖZGE ÖKTEN
    Sahne Tasarımı : TACISER SEVINÇ
    Kostüm Tasarımı : NIHAL KAPLANGI
    Işık Tasarımı : KEMAL YIĞITCAN
    Efekt : ERHAN AŞAR
    OYUNCULAR
    AHMET SARAÇOĞLU, ASLIHAN KANDEMIR, AYŞEN SEZEREL, BERNA OĞUZUTKU DEMIRER, CANER ÇANDARLI, DESTAN BATMAZ, ERGÜN ÜĞLÜ,İLHAN KİLİMCİ, YELİZ GERÇEK

 

İKİ KOVA SU (Ç.O) 21 Şubat 12.00 ile 15.00 seanslarında

İki Kova Su

 

Mutluluk Dağıtan Eskici” Köyün Bekçi’sinin Güneş ve Çiçek adında iki kızı vardır. Köyün zengini Altınkese ve Kunduracı ise Bekçi’ye rağmen, bu güzel kızlarla evlenmek ister. Fakat Kunduracı’nın yeni bir hayat kuracak parası, Altınkese’nin de işi dışında hiçbir şeye ayıracak zamanı yoktur. Bir gün köye gelen Eskici’nin kurduğu oyun sayesinde herkesin hayatı değişir. A.E. Gredianus’un yazıp Göksel Arslan’ın yönettiği oyunda Özgün Akaçça, Mert Aykul, Mehmet Soner Dinç, Yeşim Mazıcıoğlu, Aslı Menaz, Hasip Tuz rol alıyor.

ÜZGÜN AĞAÇLAR ÜLKESİ (Ç.O) : 28 Şubat 12.00 ile 15.00 seanslarında

üzgün ağaçlar ülkesi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.