MEDEA KALİ’NİN İLK GÖSTERİMİ

0

İstanbul Devlet Tiyatrosu “Medea Kali” adlı yeni oyununun ilk gösterimini, 28 Ocak 2016 Perşembe günü Üsküdar Stüdyo Sahne’de gerçekleştirecek.

 

Laurent Gaude’nin kaleme aldığı “Medea Kali” adlı oyununun rejisörlüğünü Musa Uzunlar üstleniyor. Oyunu H. Zeynep Utku Türkçe’mize kazandırırken, Dekor Tasarımı Aytuğ Dereli, Kostüm Tasarımı Fatma Aslı Akıncı, Işık Tasarımı Enver Başar, Yönetmen Yardımcılığı Ülkü Duru, Yönetmen Asistanlığı Yusuf Can Sancaklı, Müzik Direktörülüğü ise Mehmet Fırıl tarafından gerçekleştirildi. Gorgonların en korkuncu, göz göze geldiği her şeyi taşlaştıran Medusa ve Hindu mitindeki yaratan ve yok eden, koruyucu ana Tanrıça Kali kadın arketipleriyle harmanlanarak Laurent Gaude tarafından yeniden ele alınan Medea efsanesinin anlatıldığı oyunda H. Zeynep Utku, Musa Uzunlar, Yusuf Can Sancaklı rol alıyor.

 

28 Ocak 2016 Perşembe günü Üsküdar Stüdyo Sahne’de izleyicilerle buluşacak olan oyun, sezon boyunca sahnelenmeye devam edecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.