İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Şubat ayında dört yetişkin oyunu olmak üzere iki çocuk oyunlarına yer verecek. Birinci hafta Fehim Paşa Konağı, İkinci hafta Kuvayi Milliye Destanı, üçüncü hafta Şeker Pare, dördüncü hafta  12. gece  oyunları sahnelenecek.

iki çocuk oyunu ise birer haftalık arayla sergilencek. Bunlardan birincisi Üzgün Ağaçlar Ülkesi diğeri Piti adlı oyun.

FEHİM PAŞA KONAĞI (3-4-5-6 ŞUBAT HARBİYE MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ’NDE)

Turgut Özakman’a 1979 yılında Büyük Ödül kazandıran Fehim Paşa Konağı, 1908 yılında, 2. Meşrutiyetin arifesinde, Abdülhamit’in istibdadının son dönemlerinde geçer. Eski Kabadayı Rasim Baba’nın oğlu Yusuf gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Babayı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa’ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa’nın konağına götürür. Fakat Yusuf’un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince, Rasim baba büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa’nın kızına âşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli bir olaylar dizisi gelişir.

fehımpasa-konagı

Müziğini Selim Atakan’ın, dramaturgi’sini Hilmi Zafer Şahin’in, sahne tasarımını Sırrı Topraktepe’nin, kostüm tasarımını Almila Altunsoy’un, ışık tasarımını Murat İşçi’nin, müzik direktörlüğünü Hüseyin Tuncel’in yaptığı oyunda; Ali Karagöz, Bahtiyar Engin, Cihan Kurtaran, Çağatay Palabıyık, Gülsün Odabaş, Hamit Erentürk, Kayahan Erdem, Murat Ozan, Murat Üzen, Nazan Yatgın Palabıyık, Nevzat Çankara, Orhan Hızlı, Pelin Budak, Pınar Demiral, Selçuk Soğukçay , Serkan Bacak, Volkan Ayhan, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor.

Adsız

KUVAYİ MİLLİYE DESTANI ( 10-11-12-13 ŞUBAT-2016 HARBİYE MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ)

KuvayI-MILLIYE-DESTANI

azan : NAZIM HİKMET
Yöneten : HAKAN YAVAŞ
Dramaturgi : GÖKHAN AKTEMUR
Sahne Tasarımı : EYLÜL GÜRCAN
Kostüm Tasarımı : ALMILA ALTUNSOY
Işık Tasarımı : MAHMUT ÖZDEMİR
Müzik : DENİZ NOYAN
Koreografi : HANDAN ERGİYDİREN DOĞAN
Yönetmen Yardımcısı : NAZIF UĞUR TAN, EYLÜL SOĞUKÇAY
Süre : 110 DAKİKA / 2 PERDE
OYUNCULAR
ADA DEMİRER, ALİ MERT YAVUZCAN, ASLI NARCI, CAN ERTUĞRUL, DERYA YILDIRIM, EMRE KARAOĞLU, ENGİN AKPINAR, ERASLAN SAĞLAM, IRMAK ÖRNEK, NURSELİ TIRIŞKAN, ÖMER BARIŞ BAKOVA, SEZA GÜNEŞ, YAĞMUR ULUSOY
KONUSU
“Kuvayi Milliye Destanı”, işgal edilen tüm ülkelere ve ezilen halklara örnek olan ulusal kurtuluş savaşımızın anlatıldığı, edebi değeri en yüksek ve önemli eserlerden biridir. Bu benzersiz varoluş mücadelesi tarihsel karakterlerden öte kadınların, çocukların, köylülerin yani Anadolu insanının “kahramanlıkları”, yaşanmış öykülerden yola çıkılarak Nazım Hikmet’in essiz dizeleriyle destanlaşıyor. Şehir Tiyatroları, bağımsızlık ülküsüyle ölümsüzleşenlerin destanını dinamik bir kadro ve yeni biçim arayışıyla sahneye aktarıyor.

SUBAT-2.HAFTA-MUHSIN-ERTUGRUL-SAHNE

12. GECE

12.GECE

12. GECE
Yazan : WILLIAM SHAKESPEARE
Çeviren : ZEYNEP AVCI
Yöneten : SERDAR BİLİŞ
Sahne Tasarımı : GAMZE KUŞ
Kostüm Tasarımı : GAMZE KUŞ
Işık Tasarımı : CEM YILMAZER
Müzik : ÇIĞDEM ERKEN
Koreografi : CANDAŞ BAŞ
Efekt : GÖKÇE SELİM
Yönetmen Yardımcısı : BERK SAMUR, DOĞAN ŞİRİN, DOLUNAY PİRCİOĞLU, DENIZ EVRENOL
Süre : 110 DAKİKA/TEK PERDE
OYUNCULAR
BENNU YILDIRIMLAR, BERK SAMUR, DOĞAN ŞİRİN, ERKAN SEVER, ERSIN UMULU, EYLÜL SOĞUKÇAY, İSMET ŞAHİN, KUBİLAY PENBEKLİOĞLU, LEVENT ÖKTEM, MANA ALKOY, ÖZGE ÖZDER, PINAR AYGÜN, SEDA FETTAHOĞLU,SENAN KARA, TOLGA YETER
KONUSU
Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece’de, ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino’nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia’ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki şimdi erkek kılığındaki Viola’ya aşık olana dek. Bu sırada, Olivia’nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkar Malvolio’ya şamatalı bir oyun oynarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikayesini iyice kızıştırır.

 

SUBAT-2016-3.HAFTA-MUHSIN-ERTUGRUL-SAHNEŞEKERPARE

Şekerpare

19. yüzyıl İstanbul’u. Düzenbaz Komiser Ziver’in karakoluna tayin olan; kimine göre saf, kimine göre enayi; Bekçi Cumali, Galata’nın “namlı” kızlarından Şekerpare’ye vurulur. İki kalp birbirini bulmuştur bulmasına ama, Ziver’in Cumali için başka planları vardır. Dönemin aşina olduğumuz, sirto ve longalarıyla yeniden müziklenen, Türk Sineması’nın ünlü klasiği, tiyatro sahnesinde.

 

ASLI MENAZ, AYBAR TAŞTEKİN, BERFU AYDOĞAN, BUĞRA CAN ILDIRIŞIK,CAFER ALPSOLAY, CEM BAZA, DOLUNAY PİRCİOĞLU, EMRE ÇAĞRI AKBABA,ENGİN ALKAN, ERCAN DEMİRHAN, NURDAN GÜR, PERVIN BAĞDAT, UĞUR DİLBAZ, ÜMİT BÜLENT DİNÇER, VOLKAN ÖZTÜRK, YAĞMUR DAMCIOĞLU,YEŞİM MAZICIOĞLU, ZEYNEP ÇELİK KÜREŞ, ZEYNEP GÖKTAY DİLBAZ

SUBAT-2016-4.HAFTA-MUHSIN-ETUGRUL-SAHNESİ

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.