KİMSENİN YALNIZ YÜRÜMEDİĞİ BİR ‘YOL’ BİTİYATRO’DA

0
 Bitiyatro kurulduğu günden beri birbirinden ilginç konuların işlendiği tiyatro oyunlarına bir yenisi ile devam ediyor. 22 Ocak ve 29 Ocak’ta  Cuma saat 20:30’da sahnelenecek olan Tiyatro Tekağaç’ın oyunu ‘Yol’a ev sahipliği yapacak.
 Murat Akdağ’ın hem yazıp hem oynadığı oyun ülkemizde milyonlarca kişinin yaşadığı bütün dünyanın vicdanlarında derin izler bırakan gezi direnişini bir kişi üzerindeki etkisini konu ediniyor.
Yol,  toplumsal hafızayı canlandırarak yalnız yürünmeyen bir yolun neresinde olduğumuzu sorması bakımından önemli bir oyun.
Yol, 31 Mayıs 2013 gecesi sokağa çıkmış bir gezi direnişçisinin yol hikayesidir. Harbiye sokaklarında başlayan yolculuk, Taksim meydanında, Beşiktaş, Abbas ağa Parkı’na, Beşiktaş’tan Diyarbakır’a, Diyarbakır ‘dan Kadıköy Yel Değirmeni Dayanışma Evine. Kadıköy’den Tuzla Kamp Armne’e Tuzla’dan, Suruç Amara Kültür Merkezi’ne giden bir yol hikayesidir. Bu yolda, patlayan bombalar, silahlar, kavgalar,, aşklar, dostluklar, dayanışma ve direniş var.
vurgun-Üç Oyun-Bitiyatro
Üç Oyun (Vurgun)”
 23 ve 30 Ocak Cumartesi 19:30
Üç farklı kısa hikâyenin anlatıldığı “Üç Oyun: İphigenia Orem’de, Aziz Kazlar Çetesi, Medea Redux”; bir arkadaşa, bir dosta ya da bir yabancıya ayıkken, bunalımdayken hatta sarhoşken bile anlatılamayacak itiraflardan oluşuyor.
Bir otel odasında buluşan; farklı zamanlarda aynı odada kesişen üç hikaye ve dört kişinin itirafları…
Şu anımız gibi çabuk, karışık, yer yer komik ve trajik günümüz hikayeleri…
Yazan: Neil Labute
Çeviren: Rüzgar Can Ekin Turan
Yöneten: İskender Altın
Afiş Görsel: Derya Özparlak
Oynayanlar: Murat Taşkent, Ezgi Yağ, Sefa Tantoğlu, Laçin Ceylan
Üç perde / 180 dak.
 anlatsana
Kitap tanıtımı: Anlatsana Pişta!
25 Ocak Pazartesi 19:00
Bitiyatro oyuncu kadrosu Örkeny gösterisinin hazırlıklarını anlatıyor.
Laçin Ceylan, Defne Şener Günay, Fatih Dokgöz ve Sefa Tantoğlu katılımı ile çevirmen Erdal Şalikoğlu ve Yeni İnsan Yayınevi’nden Bora Hegyes “Anlatsana Pişta!” kitabını tanıtıyor.
Etkinlik Macar Kültür Merkezi’nin desteği ile düzenlenmiştir ve giriş ücretsizdir.
“Kırmızı Siyah ve Cahil”
27 Ocak Çarşamba 20:30
KırmızıSiyahCahil1
“Hiç kimse insanlığından isteyerek vazgeçmez.”
Bir faciada daha doğmadan annesinin karnında ölmüş bir insan eğer yaşasaydı, nasıl bir hayatı olurdu?
Oyun, bu hayattan sahneler sunuyor sizlere. Her bir sahnede karakterler insanlıklarıyla yüzleşeceği seçimlerle baş başa kalıyor. Hem çarpıcı, hem komik sahnelerle, içinde yaşadığımız dünyayı tekrar tartışmamızı öneriyor.
Yazan:  Edward  BOND
Çeviri:  Gülçin Kaya ROCHEMAN
Tek perde / 80 dak.
Biletler Biletix ve Bisahne gişesinde
BitiyatroBisahne

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.